Rambo de Ateneu! Bodyguarzii pensionari de la Ateneu terorizează copiii și amenință polițiștii

0
730

Un coate goale angajat ca paznic la Ateneul din Iași a terorizat zeci de copii și părinți prezenți la finalizarea unor cursuri organizate în cadrul instituției. Paznicul de la firma Molid Security a bruscat și a adus invective la adresa unor părinți care intraseră să își ia copiii de la ore, după care a chemat Poliția ca să dea părinții afară din Ateneu. Agenții de Poliție au constatat că nu sunt întrunite elementele unui risc  epidemiologic prin prezența răsfirată a părinților, și au încercat să-i explice pândarului că apelul său este eronat, moment în care acesta a devenit violent.

În Iași, până și instituțiile de cultură nu mai prezintă o siguranță minimă pentru cei ce le trec pragul. Tot felul de angajați cu carențe educaționale și probleme psihice riscă să devină un pericol pentru copilul tău. Incidentul petrecut în acest weekend la Ateneul din Tătărași, demonstrează încă o dată faptul că instituțiile din Iași nu sunt zone sigure. Paznicul Ateneului, cel care ar fi trebuit să se ocupe de siguranța micilor clienți ai cursurilor extrașcolare care se organizează sub acoperișul acestei instituții, a demonstrat un exces de zel criminal și o atitudine reprobabilă care ar fi trebuit penalizată cu amendă și concediere imediată.

Filmul incidentului se sâmbătă dimineață de la Ateneul din Iași ar trebui să se adauge acelor multe evenimente negative care i-au avut ca protagoniști pe unii agenți ai firmelor de pază din Iași, și să conducă la o triere strictă a paznicilor detașați să facă pază la obiective publice.

Spectacol grotesc cu copii traumatizați

Ca în fiecare dimineață de sâmbătă, aproximativ 30 de părinți descind în dealul Tătărașiului pentru a-și duce copiii la cursurile de teatru organizate la Ateneu. Intră în sala mica de la subsolul clădirii, îi schimbă și parte dintre ei așteaptă până vine profesorul, după care pleacă și revin la terminarea orelor. Deoarece așteptarea copiilor nu se poate face pe calea de acces în instituție și nici în foaierul Ateneului, care este înțesat de opere de artă, părinții așteaptă în holul de acces spre sala mică în care au loc orele de teatru.

Faptul că în lipsa unui loc special amenajat, așteptăm pe acel hol sau pe terasa sălii, nu a deranjat  niciodată pe nimeni, până sâmbăta aceasta, când paznicul de la intrare a venit ș a început să urle la noi că nu este voie și să trebuie să ieșim afară, că dacă nu, ne scoate el cu forța. Toată această scenă se petrecea  la câțiva metri de copii, care și-au întrerupt ora și au devenit martori la derapajul acestui angajat al Ateneului.  Văzând că niciun părinte nu era dispus să dea curs amenințărilor sale, paznicul a sunat la Poliție. În scurt timp, la Ateneu a ajuns un echipaj de Poliție care a constatat care era starea de fapt și s-a încercat domolirea agentului de pază căruia i se umflaseră venele de nervi. Când a văzut că polițiștii nu aplică amenzi și nici nu recomandă părinților să iasă afară, paznicul a devenit coleric, începând să urle și să jignească polițiștii, moment în care acesta a fost îndepărtat de zona în care se aflau copiii, pentru a nu mai fi martorii unui spectacol grotesc”, ne-a declarat Lavinia Răutu, unul dintre părinți.

Modelul moșnegilor reșapați, adevărate mitraliere de bășini în mișcare, care cred că o buleandră și un pulan la cingătoare îi face zmei, acești bodyguarzi ai vârstei a treia cu un picior în groapă, un fel de Tataia Guard al uliței, funcționează perfect și la firma Molid Security. Fără nicio pregătire, mulți dintre ei fără atestat de pază, cu hainele fluturând pe oasele firave de pensionari nehaliți, sunt la rându-le niște sclavi ai patronilor care face avere din exploatarea unor astfel de amărâți, cum este și personajul nostru, acest Rambo cu pistol cu apă de la Ateneul Tătărași.

3 5 votes
Article Rating


Articolul precedentDescoperă bucătăria mediteraneană la Restaurantul Veranda!
Articolul următorComisia Europeană propune introducerea „pașaportului COVID” / Cine va beneficia de adeverința electronică verde și ce informații conține
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments