Săptămâna aceasta va ajunge Secția mobilă de ATI de la Botoșani

0
43

Pentru a susține din punct de vedere tehnic secțiile în care sunt tratați pacienții cu COVID-19 se încearcă transferul camionului ATI de la Botoșani.

Săptămâna trecută Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a făcut o solicitare la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducerea Intervenţiei privind relocarea Terapiei Intensive Mobile de la Spitalul Judeţean Botoşani la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Pentru relocarea acestui echipament, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi va asigura de sâmbătă partea logistică, camionul de transport materiale şi capsator pentru a aduce caravana la Iaşi. Noi sperăm că în cursul zilei de sâmbătă să fie Terapie Intensivă mobila la Iaşi şi având în vedere specificul zonei o să amplasat acest TIR în curtea spitalului sâmbătă sau sâmbătă noaptea, a declarat Ionuț Grădinaru, șeful ISU Iași.

Chiar dacă ar veni ca o gură de aer pentru întreg sistemul medical, Spitalul mobil de la Lețcani este încontinuare închis.
Spitalul mobil de la Lețcani va urma să fie deschis după evaluarea tehnică pentru instalația electrică va fi finalizată și va arăta că poate fi folosită. Sunt niște aspecte tehnice care trebuie îndeplinite, niște condiții legale de transport de transfer, care nu țin de DSP Iași ci ține de Fundația SMURD și ISU, a spus Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentO NOAPTE FURTUNOASĂ, spectacolul Naționalului ieșean cu două premii UNITER, se difuzează online, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” Chișinău, pe 27 Martie
Articolul următorNoi restricții adoptate de Guvern. De când se interzice ieșirea din casă după ora 20.00 și când se închid magazinele
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments