Traficul auto, principala sursă de poluare în municipiul Iași

0
118
A MUNICIPAL EMPLOYEE FUMIGATES IN THE WAKE OF DENGUE OUTBREAK AT JAMIA NAGAR IN DELHI ON WEDENSDAY. PHOTO BY RAJESH MEHTA.

Conform datelor furnizate de stațiile automate de monitorizare a calității aerului din județul Iași în care a fost disponibil cel puţin 1 indice specific conform Ordinului MMAP nr. 1818/2020, în ziua de 26.03.2021 indicele general de calitate a aerului corespunzător poluanților monitorizați a fost Acceptabil. Conform datelor furnizate de stațiile automate de monitorizare a calității aerului din județul Iași în care a fost disponibil cel puţin 1 indice specific conform Ordinului MMAP nr. 1818/2020, în zilele de 27.03.și 28.03.2021 indicele general de calitate a aerului corespunzător poluanților monitorizați a fost de la Acceptabil la Rău.

Posibilele cauze care cumulat au condus la valori crescute la indicatorul PM10 măsurat automat în stația IS-1 în zilele de 27 și 28 martie 2021 se datorează traficului auto, cât şi a altor surse locale corelate cu condițiile meteo nefavorabile dispersiei poluanților.
Cauze posibile ale depășirii valorii limită zilnice la indicatorul PM10 măsurată automat în stația IS-6 înregistrata în zilele de 27 și 28 martie 2021: emisiile rezultate din traficul auto pe drumul judeţean 249A situat în vecinătatea stației; arderile rezidenţiale în gospodăriile populaţiei pentru încălzire şi prepararea hranei; alte surse locale de emisii (lucrări și activități din gospodăriile populației din zonă: activitatea de salubrizare, corelate cu condițiile meteo nefavorabile dispersiei poluanților, a transmis Agenția pentru Protecția Mediului Iași.

Datele de calitate a aerului obținute în stațiile automate de monitorizare a calității aerului pot fi consultate în timp real accesand site-ul www.calitateaer.ro unde se pot vizualiza informații actualizate orar, aflate în curs de validare și certificare.” Măsurările automate de particule în suspensie PM10 au scop informativ iar depăşirile înregistrate pot fi confirmate/infirmate ulterior de către rezultatul analizei prin metoda de referinţă gravimetrică.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments