11 ani și 7 luni trăiți într-o poveste de viață despre dragoste și loialitate! Și o viață de câine pusă în slujba oamenilor!

0
211

Câinele polițist al Inspectoratului de Poliție Suceava a plecat într-o lume mai bună decât cea pe care a cunoscut-o pe pământ. A crescut, a muncit și a iubit în toți anii săi alături de același om! Om care i-a fost coleg de muncă, camarad, tată și familie, Florin Dascălu. Pe Oscar l-am cunoscut la paradele militare unde era vedeta și defila atât de mândru alături de omul său. Il aplauda toată lumea. Ba chiar și cei care nu prea iubesc animalele.

Oscar este împreună cu Florin de când avea cinci luni, are buletin de Sibiu și vine de la Centrul Chinologic ‘Aurel Greblea’, una din cele mai mari unităţi de profil din lume. De la Sibiu vin mai toți cățeii polițiști din structurile MAI și MApN. Acolo fac grădinița și clasa întâi, și tot acolo se disting încotro vor merge. Spre patrulare şi intervenţie, urme şi descoperire cadavre umane, detectare explozivi, stupefiante, tutun și bani, sau căutare şi salvare. La Sibiu se face o muncă titanică, nimic nu se învață prin agresivitate, iar toată munca și tot dresajul este pe bază de joacă și recompensă.

Între acești caini si viitorii lor oameni, polițiști la rândul lor, se formeaza o legătură foarte puternică, pe viață. Și nu poți lucra cu un câine dacă nu-l iubești. Căci câinele te simte, pe el nu-l poți păcăli niciodată. În 11 ani, Oscar a participat la zeci de descinderi și prinderi de infractori. Rottweiler-ul are nativ o genă colerică pe care Florin a știut s-o speculeze, antreneze și controleze. Și mai presus, a știut să folosească ceea ce natura i-a dat animalului, dar în scop uman și constructiv. Cu toate acestea, Oscar a fost mereu un câine foarte echilibrat, nu s-a luat la trântă cu nimeni, niciodată, căci impactul psihologic la vederea lui era maxim. Și se oprea orice scandal. A fost un caine cuminte, iar Florin l-a socializat de mic cu toți colegii săi, și cu membrii familiei, astfel încât nu și-a arătat niciodată agresivitatea.

Încet încet s-a despărțit de misiuni și de Poliţie, însă nu şi de partenerul său. De Crăciun ne-a trecut pragul adăpostului într-o acțiune organizată de camarazii săi de la IPJ Suceava, polițiștii. A întâlnit cățeii din adăpost, a făcut cunoștință cu juniorii și seniorii, schimb de mirosuri și impresii, a primit un cadou de la Moș Crăciun și s-a comportat exemplar. Asemenea unui bătrân înțelept și bine crescut ce era. Se spune că un câine este cel mai bun prieten al omului. Se mai spune şi că prietenia dintre un om şi un câine ţine o viaţă întreagă. Poliţiştii nu fac excepţie. Iar dupa 11 ani si șapte luni, azi este prima zi a lui Florin fără Oscar. Fără prietenul și camaradul său care nu l-a trădat niciodată. Timpul câinilor pe Pământ este mai scurt decât al nostru. Poate pentru că ei știu a iubi prea mult.

Pe Florin îl vedeți în pozele de la Crăciun cu un pui orfan din adăpost în brațe. Iar dacă atunci sub masca lui se ascundea un zâmbet, azi au fost lacrimi. Căci unul dintre cele mai grele lucruri este să ai cuvinte în inimă pe care nu le poți pronunța. La Suceava va veni alt cățel de la Sibiu, căci viața trebuie să-și urmeze pașii. Iar noi ne vom lăsa conduși de ea cu dragoste și credință!

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDeputatul Alexandru Muraru: „Cer Poliției și autorităților judiciare să se sesizeze și să ia măsuri față de amenințări cu moartea adresate unei liste cu intelectuali publici”
Articolul următorAngajări în Primărie. Vezi ce posturi sunt scoase la concurs
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments