5 moduri surprinzătoare în care grădinăritul este unul dintre cele mai sănătoase lucruri pe care le puteți face

0
105

La începutul pandemiei COVID-19, pe măsură ce carantina a eliminat locuri de muncă și titlurile prevedeau lipsa de alimente, oamenii anxioși și-au ridicat sapa și furca de grădină.

Ca răspuns la pandemie, un număr record de oameni au început să cultive grădini. În câteva săptămâni, semințele, răsadurile și pomi fructiferi au răsărit în grădini de pretutindeni.

După cum se dovedește, impulsul către grădină este de fapt o idee minunată – indiferent dacă faceți sau nu față unei crize – deoarece grădinăritul este unul dintre cele mai sănătoase hobby-uri pe care le puteți dezvolta. Continuați să citiți pentru a afla despre numeroasele beneficii ale grădinăritului, pentru dvs. și comunitatea dvs.

Chiar dacă grădinăritul poate să nu fie un festival de transpirație cardio-intensivă, acesta oferă în continuare beneficii puternice pentru sănătatea inimii. De fapt, grădinăritul poate reduce riscul de infarct sau accident vascular cerebral și poate prelungi viața cu 30%, potrivit unui studiu publicat în 2013 în British Journal of Sports Medicine.

Beneficiile par să vină din combinația de exercițiu fizic și reducerea stresului. Capacitatea grădinăritului de reducere a stresului începe cu reconectarea cu lumea naturală. Tunderea, plivirea datul cu motosapa și udarea oferă toate o experiență cathartică. Ceva la fel de mic ca îngrijirea unei plante pe un birou sau la fel de cuprinzător ca o grădină de legume permite utilizatorului să se cufunde într-un mediu verde, în creștere, sănătos. Iată mai multe feluri în care grădinăritul vă reduce riscul bolilor de inimă.

Ajută la încetinirea schimbărilor climatice

Când vine vorba de inversarea sau oprirea schimbărilor climatice globale, puteți face multe la nivel individual. Reciclarea, carpooling, utilizarea aparatelor eficiente din punct de vedere energetic și mașinile hibride ajută. Dar știați că vă puteți adăuga grădina din curtea pe acea listă? Grădinile oferă spații verzi vitale pentru a reduce gazele cu efect de seră, pentru a vă diminua nevoia de a cumpăra lucruri, pentru a vă permite să reciclați deșeurile din bucătărie și multe alte aspecte pozitive pentru planeta noastră, potrivit specialiștilor. Schimbările climatice nu vă lasă să dormiți? Faceți-vă o grădină și contribuiți la salvarea planetei.

Vă stimulează sistemul imunitar

A avea murdărie sub unghii poate fi un semn de igienă precară, dar oamenii de știință spun că ar putea fi, de asemenea, un semn de sănătate bună. Datorită bacteriilor benefice găsite în sol, grădinăritul vă poate îmbunătăți sistemul imunitar, ajutându-vă să vă îmbolnăviți mai puțin și să combateți infecțiile mai ușor, potrivit cercetărilor, inclusiv un studiu din 2015 publicat în Immunotargets and Therapy. Aceste obiceiuri sănătoase vă vor menține sistemul imunitar revigorat.

Crește coordonarea mâinilor și forța

O prindere puternică este importantă pentru mai mult decât alpinism sau intimidarea oamenilor cu strângerea de mână. Forța mâinilor, flexibilitatea și coordonarea sunt esențiale pentru sarcinile de zi cu zi, cum ar fi deschiderea borcanelor, transportarea pachetelor și ridicarea copiilor. Iar grădinăritul este modalitatea perfectă de a perfecționa acele abilități motorii fine și a întări mușchii. Câteva minute de plivire zilnică sau deplasare cu motosapa pot chiar ajuta la compensarea unei anumite dureri cauzate de utilizarea repetată, cum ar fi tastarea sau glisarea telefonului.

Vă oferă speranță pentru viitor

Probabil cel mai surprinzător beneficiu al grădinăritului? Vă redă credința în viitor. Când îngrijiți o grădină, vă așteptați la creștere și schimbare. Cum așa? Când cineva plantează o sămânță și o udă, are încredere că sămânța va trimite rădăcini în sol pentru a susține tulpinile și frunzele de deasupra. Când oamenii văd că credința se realizează, aceasta ajută la transportarea aceluiași tip de credință și speranță în viața de zi cu zi. Aceste sfaturi susținute de știință vă pot spori încrederea pentru un viitor mai bun.

Vă îmbunătățește abilitățile mentale

Mai mult decât exerciții fizice pentru corp, grădinăritul oferă, de asemenea, un antrenament sănătos creierului dvs., sugerează un studiu din 2019 publicat în Jurnalul Internațional de Cercetare a Mediului și Sănătate Publică. Cercetătorii au măsurat factorii de creștere a nervilor creierului legați de memorie la participanții la studiu – toți vârstnici – înainte și după ce au creat o grădină de legume și au constatat că nivelurile lor de creștere a nervilor creierului au crescut semnificativ.

Se poate spune că cel mai surprinzător beneficiu al grădinăritului este capacitatea grădinarilor de a deveni învățători pe tot parcursul vieții. Este important să ne stimulăm creierul pe tot parcursul vieții. Cu grădinăritul, există întotdeauna ceva de învățat despre plante și tehnici noi sau despre istoria și folclorul din trecutul nostru.

5 1 vote
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments