În curând operații fără bisturiu la Spitalul de Neurochirurgie din Iași

0
174

La Iasi va fi inagurat primul Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife. Secția va funcționa în cadrul Spitalului de Neurochirurgie Prof.univ.dr.N.Oblu” din Iași și reprezintă o noutate în materie de intervenții chirurgicale. Pacienții vor putea fi operați fără bisturiu.

“Suntem în cadrul Laboratorului de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife a Spitalului Clinic de Urgență  ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași. După cum vedeți lucrările sunt într-un stadiu avansat de execuție, ceea ce va permite ca la sfârșitul acestei luni aparatul de Radiochirurgie Stereotactică să fie amplasat exact în acest buncăr, proiectat special să suporte o greutate de 40 de tone și să împiedice radiațiile de tip gama să iasă în exterior. În aceste încăperi personalul specializat va efectual plainingul pentru execuția iradierii cu ajutorul razelor gama.”, a precizat sef lucrări dr. Lucian Eva, manager Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife oferă tratamente rapide, eficiente și non-invazive, se pot trata mai multe tumori într-o singură sesiune, tratează leziuni cerebrale considerate uneori inoperabile. De asemenea, intervenția permite o iradiere țintită a leziunilor cerebrale asistată de calculator. Tratează tumorile maligne sau benigne situate în arii profunde ale creierului sau în zonele dificil de abordat chirurgical. Tratamentele sunt neinvazive, nedureroase, nu necesită anestezie, iar pacienții pot părăsi spitalul în aceeași zi a intervenției.

Gamma Knife reprezintă una dintre cele mai avansate tipuri de radioterapie folosită pentru tratarea tumorilor cerebrale, a malformațiilor arteriovenoase și a tulburărilor de mișcare. Aproximativ un milion de pacienți din întreaga lume au fost tratați cu un cuțit gamma, lucru care arată siguranța și eficacitatea tehnicii.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPromovabilitate de peste 63% în județul Iași la simularea examenului de Evaluare Națională
Articolul următorIvermectina nu are niciun beneficiu în tratarea pacienților infectați cu COVID-19 cu forme medii sau severe
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments