Clienții Restaurantului Mamma Mia din Iași sunt victimele unei escrocherii culinare rar întâlnite. Unele dintre sortimentele cu care restaurantul își întâmpină clienții, sunt sub orice standard de consum. Ciorbele sunt o zeamă chioară, fără gust, un ghiveci fiert ce amintește de mâncărurile la cazan servite în cantinele sociale. După arestarea directorului acestui restaurant, mare parte din personal și-a dat demisia, fapt ce se reflectă și asupra calității preparatelor ce ies din bucătărie. Numai într-un an, numărul angajaților de la Mamma Mia s-a redus cu 150 de oameni, dar profitul cârciumii care șpăguia polițiștii cu ciorbe a atins, în plină pandemie, un record absolut în Iași, de peste 2 milioane de lei
“Ciorbele de la Mamma Mia au un gust de parcă s-a fiert un spălător lângă niște morcovi”, este una dintre opiniile clienților Restaurantului Mamma Mia din Iași. Într-adevăr, de câteva luni, gustul ciorbelor de la acest restaurant este unul extrem de dubios. Ciorbele de fasole sau de legume sunt o apă chioară, clientul fiind nevoit să vâslească cu lingura printr-un ghiveci de ingrediente aruncate la fiert și…cam atât. Gustul este ultimul lucru pe care l-ai putea găsi într-o astfel de farfurie. La fel se poate spune și despre ciorba rădăuțeană care nu se apropie deloc de gustul consacrat al acestui preparat moldovenesc.
“Nu cred că sunt ciorbe readaptate, ci sunt sigură că în spatele acestor preparate se ascunde o mare scăpare din partea personalului care deservește zona de bucătărie. Nu este posibil să nu îți iasă nicio ciorbă din gama de 8 sau 9 câte se regăsesc în meniu. Este practic o lipsă majoră de personal calificat pe zona de preparare a mâncărurilor atât de mult promovate. În fotografii arată destul de îmbietoare, dar ce este în farfurie este o rușine care nu concurează nici măcar cu prima mâncare făcută de o nevastă stagiară într-o căsnicie”, este de părere Monica Iacob, una dintre clientele restaurantului.
“Mâncarea la conservă, mai bună decât cea de la Mamma Mia”
Potrivit utimului bilanț contabil, SC Maf Force SRL, firma care administrează Restaurantul Mamma Mia, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 30.470.981 lei , un profit net de 2.165.718 lei, la un număr mediu de 191 angajați. Cu toate acestea, un astfel de profit nejustificat, este făcut pe spatele unr clienți înșelați în mod constant la cantitate și calitate, parte dintre clienți acuzând faptul că, în ultima vreme, mâncarea la conservă este mai bună decât cea de la Mamma Mia.
Față de raportarea pe 2019, atunci când pandemia l-a prins pe Florin Marcu, patronul Mamma Mia, cu o cifră de afaceri de 34 milioane lei (profit net 1,5 milioane lei), numărul angajaților s-a redus drastic de la 340 la 191, fiind disponibilizați aproximativ 150 de angajați. Fluctuația angajaților a fost cauzată și de renumele de cârciumă a „polițiștilor ciorbari”, în care ilegalitățile, nu puține, erau acoperite cu șpăgi în ciorbe și pizza. În vara anului trecut, practicile de la Mamma Mia au intrat în atenția DNA. În urma cercetărilor s-a dovedit faptul că Andrei Cosmin Hincu, directorul de la Mamma Mia conducea prin Iași deși nu deținea permis pentru nici o categorie de vehicule, acesta fiind acoperit de politiștii de la Rutieră care mâncau gratis la restaurant. Șpăgarii care au închis ochii la ilegalitățile de la Mamma Mia, printre careNicolae Robert Barabas și Nelu Felix Crengăniș, au fost plasați în arest la domiciliu.