Primii pacienți au fost aduși la Unitatea Mobilă ATI de la Iași. Transferul s-a făcut de la București

0
98
Doctors and nurses taking care of patients in ICU. Team of frontline coworkers are treating man and woman. They are at hospital during COVID-19.

Unitatea mobilă este complet funcțională și la sfârșitul acestei săptămâni au fost internați primii pacienți cu COVID-19.  Bolnavii au aterizat pe Aeroportul Internațional Iași cu un avion SMURD din București, iar ulterior, au fost preluați de o ambulanță și transportați la Spitalul de Boli Infecțioase Sf. Parascheva din Iași la unitatea mobilă ATI.

In mai putin de doua saptamani, unitatea mobila de terapie intensiva  este operationalizata, gata sa admita si sa ingrijeasca pacienti. Incepand din aceasta dupa-amiaza vom admite primii pacienti, inclusiv 3 pacinti din Bucuresti. In acest demers, am avut sprijinul sustinut al Consiliului Judetean, prin presedintele Costel Alexe, primaria Iasi, prin domnul primar Mihai Chirica, prefectura Iasi, prin domnul prefect Marian Grigoras, ISU Iasi prin domnul colonel Ionut-Ciprian Gradinaru, DSP Iasi prin domnul Dr. Vasile Cepoi si a tuturor unitatilor din subordinea acestora. Aceasta unitate va fi intr-adevar ” gura de oxigen” de care sistemul medical iesean avea nevoie. Unitatea a fost avizata pentru ingrijirea a 12 pacienti. Colegii de la Bucuresti nu mai au capacitate de ingrijire. Asa cum a fost si pana acum, cand a fost nevoie de sprijinul nostru, am venit in ajutorul pacientilor, indiferent de zona geografica a tarii,fara a avea de suferit pacientii din Iasi, a declarat sef lucrari Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sf.Parascheva” din Iași.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentJandarmii vor acționa în acest weekend pe linia prevenirii răspândirii COVID-19
Articolul următorRețeaua de iluminat public din Municipiul Iași va fi modernizată
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments