Promovările ilegale la Liceul Miroslava continuă, peste capul ISJ. Directorul școlii execută orbește ordinele lui Costel Alexe

0
4396
Ilie Apostol, cu o teava de tun inaintea legii

La Iași, politica penală, de cumătrie, este mai puternică decât legea. Promovarea ilegală a unei muncitoare pe postul de pedagog, fără niciun concurs susținut, a devenit realitate, în ciuda intervenției ISJ Iași care a solicitat anularea deciziei de promovare pe post. Ilie Apostol, directorul liceului și, totodată, președintele Consiliului de Administrație al școlii, este executantul lui Costel Alexe, care forțează această ilegalitate. Slăbiciunea directorului pentru sexul slab s-a tradus printr-o altă promovare ilegală, a unei tinere debutante.

Muncitoarea care a fost avansată ilegal pe un post vacant de pedagog la Liceul Tehnologic Agricol “M. Kogălniceanu” din Miroslava, pentru care ISJ Iași a solicitat decizia de anulare a deciziei de promovare, își va putea vedea visul cu ochii. Ilegalitatea este în continuare girată de Ilie Apostol, directorul școlii și executantul de serviciu al ordinelor lui Costel Alexe. Practic, muncitoarea Mariana Pricope, sora consilierului județean PNL, Ovidiu Pricope, a fost avansată, de către directorul Ilie Apostol, președinte al comisiei de ”testare”,  pe postul de pedagog, post vacant care ar fi trebuit să fie ocupat prin concurs. Acum continuă să ducă la îndeplinire această ilegalitate, forțând din nou mâna membrilor  Consiliului de Administrație, prin convocarea unei alte ședințe “în regim de urgență”, în care dorește ca din nou să aibă girul CA pentru a desăvârși acțiunea începută. În acest sens a transmis spre analiza membrilor CA un soi de procedură operațională privind examenul de promovare.

Promovări pe ochi  frumoși și fuste scurte

În fapt, procedura scornită de Ilie Apostol nu este altceva decât o aberașie pe lângă lege, în care sunt  însăilate niște idei fără cap și fără coadă, lipsind de la capitolul legislație tocmai ordinul  nr. 5138/2014 care face referire expresă la promovarea personalului din unitățile bugetare, apoi se face vorbire de testare ceea ce este caracteristic pentru personalul care trebuie să susțină și probă practică, aici nefiind cazul. Mai mult, în acel convocator se menționează expres că directorul trebuie să fie președintele comisiei de examinare.

La primul punct al ordinii de zi a ședinței, dat fiind că a căpătat experiență în a încălca legea, domnul Ilie Apostol a trecut și la promovări ilegale la cadrele didactice și a început cu o domnișoară maistru instructor pe industrie  alimentară, care este debutantă, nu a terminat niciun an școlar de predat, chiar și așa în online, dar domnul Ilie Apostol o percepe ca pe o somitate în domeniu și dorește să o aibă colaborator de bază. De menționat este faptul, că, cererea domnișoarei a fost discutată în cadrul CA din 25 martie, ocazie cu care nu a obținut numărul necesar de voturi pentru a depune dosarul la ISJ Iași. Atunci, d-ra s-a gândit să facă contestație, dar Apostol nu i-a transmis rezultatul votului, cum ar fi fost legal, prin adresă scrisă în baza hotărârii adoptate de CA, ci a preferat să-i șoptească modul cum au votat membri CA, lucru ilegal, deoarece nu poți face contestație pe vorbe”, ne-au declarat membri din CA, sub protecția anonimatului.

Mobilitatea personalului didactic, o necunoscută pentru Apostol

Pe 23 martie 2021, ISJ Iași a transmis o circulară către directorii unităților de învățământ din teritoriu erau înștiințați asupra ultimelor modificări in Metodologia cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar  , în care, la atribuțiile consiliului de administrație se spune “persoana nemulțumită are dreptul de a contesta hotărârea CA a unității de învățământ , printr-o cerere scrisă adresată conducerii ISJ, în termen de 24 de ore de la comunicarea acesteia .

Domnul Ilie Apostol ignoră orice act normativ, dânsul având puține idei și fixe, preferând ca pentru satisfacerea unor capricii sau ordine de partid, să calce în picioarea munca de zeci de ani a unui colectiv de oameni profesioniști care și-au realizat cariera numai prin muncă. În loc să îmbunătățească activitatea educațională, să aibă în centrul obiectivelor sale principalul beneficiar – elevul, managerul unității este preocupat de alte aspecte, probabil pentru a obține beneficii personale și de grup. Școala noastră este confundată cu propria moșie, așa că sperăm să vadă și instituțiile ierarhic superioare, ISJ și MEC, pentru a constata derapajele de aici și a lua măsurile cele mai adecvate”, este mesajul membrilor CA.

Citește și …

3.7 3 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments