Se vor deschide încă noua fluxuri de vaccinare împotriva Covid-19

0
114

În județul Iași se intensifică eforturile din campania pentru vaccinarea populației împotriva Covid-19 prin trei tipuri de măsuri: suplimentarea numărului de fluxuri de vaccinare începând cu 13 aprilie; creșterea capacității de vaccinare de la 60 la 96 de vaccinuri pe zi în fiecare flux de vaccinare; cooptarea medicilor de familie în campania de vaccinare și efectuare vaccinurilor în cabinetele medicale ale acestora. Conform evidențelor Direcției de Sănătate Publică Iași, 191 de medici de familie (aproximativ jumătate din numărul medicilor de familie din județul Iași) au transmis cereri pentru a intra cu propriile cabinete în campania de vaccinare.
Astfel, începând cu data de 13 aprilie 2021, în județul Iași vor mai funcționa încă 9 fluxuri de vaccinare (6 fluxuri în centre deja existente și 3 centre de vaccinare noi). Patru fluxuri se vor deschide la centre care funcționează în municipiul Iași, câte un flux în municipiul Pașcani și orașul Podu Iloaiei tot în centre care deja funcționează, iar 3 fluxuri vor funcționa în centre de vaccinare noi în comunele Mircești, Miroslava și Popricani. Astfel, în următoarele centre deja existente se va mai deschide un al doilea flux de vaccinare:
1. Școala Gimnazială „Șt. Bârsănescu” Iași – Sala de sport, str. Zugravi nr. 12A, Iași.
2. Școala Gimnazială „G. Călinescu” Iași – Sala de sport, str. Amurgului nr. 21, Iași.
3. Colegiul „C. Negruzzi” Iași – Sala de sport, str. Toma Cozma nr. 4, Iași.
4. Școala Gimnazială „B.P. Hașdeu” Iași – Sala de sport, Str. Ion Creangă nr. 27, Iași.
5. Pașcani – Sala Sport, Colegiul M. Sadoveanu, Str. Sportului nr. 12.
6. Podu Iloaiei – Sala de sport Centrul Civic.
Următoarele trei fluxuri vor funcționa în centre de vaccinare nou înființate:
7. Miroslava (Uricani) – corp școală sat Uricani, str. Miron Barnovschi nr. 63, com. Miroslava.
8. Popricani – Căminul Cultural Popricani, sat Popricani, com. Popricani.
9. Mircești – Căminul Cultural Mircești, sat Mircești, str. V. Alecsandri.
Procedural, centrele de vaccinare sunt stabilite de către Direcția de Sănătate Publică Iași. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași aprobă schimbarea destinației spațiilor unde se organizează centre de vaccinare în baza acordului proprietarilor spațiilor respective. Dotarea și organizarea acestor centre de vaccinare se face de către autoritățile publice, instituțiile sau agenții economici în cauză.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentZilele dinaintea Paştelui în Biserica Romano-Catolică
Articolul următorArgatul Cosettei Chichirău, uns consilier județean. Noua loază a județului este din Moldova și cunoaște Iașul doar din poze
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments