Maternitatea „Cuza Vodă” are o ambulanță pentru transportarea nou-născuților

0
102

Aproximatov 25 % din serviciile medicale asigurate de către Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Cuza Vodă Iași sunt cazuri provenite din județele Moldovei, unitata fiind cea mai mare din această regiune. Aici, sunt tratate sute de cazuri grave. Conform ultimelor statistici, vorbim de aproximativ 550 de copii care se nasc prematur în acest spital, din care o mare parte au nevoi de transport neonatal pentru a supraviețui. Nou-născuții vor avea o șansă în plus la viață, ambulanța fiind dotată cu toată aparatura ce se regăsește într-un salon de terapie intensivă a spitalului.

Vom reuși echilibrarea non-născutului cu diferite patologii cu un transport în siguranță. Trebuie să precizăm faptul că în prima săptămână de viaţă unul din zece copii necesită internare într-o secţie de terapie intensivă neonatală, motiv pentru care, odată cu modernizarea neonatologiei, transportul neonatal a devenit o necesitate. Noua ambulanță va asigura transportul în siguranță al pacienților din județul Iași, cât și din întreaga Moldovă”, a declarat ec. Robert Dâncă, manager Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Cuza Vodă” Iași.

Micuții vor putea fi transportați în cele mai bune condiții. Unitatea mobilă a costat 300.000 de euro.

Ambulanța pe care o folosim acum este din anul 2004. În fiecare an, cu aceasta au fost transportați în condiții speciale. Am avut misiuni în toate județele Moldovei, iar atunci când a fost necesar am ajuns și la București sau Târgu Mureș cu copii cu malformații cardiace. Acum, autospeciala este depășită moral. Pentru a avea transport sigur atât pentru cadrele medicale, cât și pentru nou-născuți, era nevoie de o autospecială, performantă, care să asigure toate condițiile medicale și de transport în siguranță și mă bucur că acest lucru va fi posibil în curând”, spunea prof. dr. Maria Stamatin, șefa Secției de Neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie Cuza Vodă” la lansarea licitaţiei.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments