UPDATE! Percheziții la Primaria Iasi. Primarul Mihai Chirica:” Nu am nicio calitate în dosar. Vă ţinem la curent pe parcursul evoluţiei lucrurilor”

0
451

În cursul zilei de astăzi, 10 iunie 2021, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează o serie de cercetări într-o cauză penală care presupun și o serie de verificări la sediul Primăriei Municipiului Iași.

Procurorii au solicitat și au primit de la angajații Primăriei Municipiului Iași o serie de documente suport care au stat la baza mai multor Hotărâri de Consiliu Local adoptate în perioada 2005 – 2019. Verificarea vizează modalitatea de realizare a unui schimb de terenuri votat de Consiliul Local în vedere extinderii Cimitirului Eternitatea și este făcută în urma unei reclamații. Subliniem faptul că această cercetare nu vizează activitatea primarului Mihai Chirica, ci a instituțiilor Primăriei Municipiului Iași și Consiliului Local al Municipiului Iași, precum și a unor societăți comerciale și persoane private.

„Nu avem detalii suplimentare despre documentele solicitate și scopul verificării, însă noi, Primăria Municipiului Iași, suntem deschiși să colaborăm cu instituțiile abilitate pentru aflarea cât mai rapidă a adevărului. Suntem la serviciu, toți angajații Primăriei își fac treaba conform fișei postului, activitatea administrativă continuă. Am încredere că justiția va face lumină, astfel încât imaginea și activitatea municipalității și a mea, ca primar, să nu aibă de suferit”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în cursul anului 2019.
În cursul zilei de 10 iunie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 11 locații situate pe raza județului Iași, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale

Este o acţiune pe care o face DNA Bucureşti pentru perioada 2005-2018. O acţiune absolut legală care a pornit din timpul pandemiei, acum vor alte documente. Vor să întregească portofoliu. Sunt primarul în funcţie şi trebuie să stau în dispoziţie. Nu am nicio calitate în dosar. Vă ţinem la curent pe parcursul evoluţiei lucrurilor. Bănuiesc că sunt reclamaţii făcute unii de alţii sau către instituţii.

Sunt legate de inventarieri din 2005 și de terenul care a făcut obiectul schimbului de la Eternitate şi care a fost o reclamaţie din PNL. Din perspectiva mea, ca primar, nu există niciun pericol în instituţie, nu pot vorbi despre ce se întâmplă în afara instituţiei pentru că nu este rolul meu şi pentru că nu am date.

Dosarul este a celor de la DNA. Nu sunt lucruri de urbanism, sunt lucruri legate de chestiuni interne legate de o reclamaţie. Bănui că de acolo a reclamat pe altcineva. Nu ştiu ce alte persoane mai sunt percheziţionate.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentSicriul cu trupul Maicii Siluana a fost depus la Biserica Talpalari
Articolul următorDeputatul Alexandru Muraru:” Am solicitat oficial, astăzi, intervenția urgentă a conducerii socialiștilor europeni pentru a opri colaborarea dintre PSD și partidul neo-fascist, AUR”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments