Romanian Fashion Week, trei zile de show și de inovație în modă, pe catwalk-ul impresionant de la Iași

0
175

Romanian Fashion Week, festivalul reluat la Iași după o pauză de un deceniu, nu se putea încheia altfel decât grandios. În ultima seară, duminică, 6 iunie 2021, Ioana Ciolacu, Smaranda Almășan și Irina Schrotter au electrizat publicul cu ținute care au îmbinat culorile puternice cu inovația și responsabilitatea față de mediu. Un moment special al ediției a XIII-a a fost dedicat colecției i.f. powered by irina schrotter, un proiect al tinerilor, realizat prin Parteneriatul Instituțional de Practică inițiat de Irina Schrotter și Lucian Broscățean, în 2017, cu Departamentul Modă- Design Vestimentar al Universității de Artă și Design Cluj-Napoca.

Masteranzi ai anului II au prezentat fiecare câte trei creații și au demonstrat deja, pe catwalk-ul de 36 de metri, amenajat în Grădinile Palas din Iași, un talent remarcabil și faptul că se anunță ca un nou val puternic al modei românești. De altfel, Romanian Fashion Week este cunoscut drept o rampă de lansare pentru tinerii creatori de modă. De-a lungul celor 12 ediții anterioare, aici s-au lansat peste 40 de tineri designeri, unii dintre ei fiind prezenți, ca designeri consacrați, la Iași, între 4 și 6 iunie 2021.
Minunata Valeria Stoica a asigurat coloana sonoră a colecției semnate de Irina
Schrotter, care a încheiat Romanian Fashion Week, un festival care a arătat încă o dată de ce va continua să fie principala scenă pentru designerii români.
„E o bună revenire a modei românești pe cea mai importantă scenă a ei, la Iași. Dar și o bună reluare a normalității, după această perioadă grea. Publicul s-a bucurat și a simțit vibe-ul celor care au oferit din creația lor din ultimul an”, a declarat Irina Schrotter, inițiatoarea Romanian Creative Week și a Romanian Fashion Week. Romanian Fashion Week, cel mai cunoscut și longeviv festival dedicat industriei modei românești a avut loc la Iași, în cadrul Romanian Creative Week (RCW), cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești și primul mare eveniment cu public organizat anul acesta în România, între 2 și 6 iunie.

„După ce ai stat un an în pijamale, e clar că vrei să te îmbraci. M-am uitat în jur și am văzut că toată lumea e altfel decât înainte, pentru că am înțeles bucuria de a ne îmbrăca. S-a văzut acest lucru și în noile colecții, mult mai colorate, mult mai creative și zgomotoase. Ne-a revenit cheful de viață”, a menționat Ovidiu Buta, curatorul Romanian Fashion Week.
0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentRomanian Creative Week: Iașul a făcut, în siguranță, pasul spre normalitate. O săptămână spectaculoasă dedicată creativității, artei și distracției
Articolul următorFetele din Iasi intoxicate dupa ce au fost spalate pe cap cu o substanta toxica vor fi duse temporar intr-un centru de plasament
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments