5 tipuri și categorii de laptopuri diferite din care puteți alege

0
157

Toate laptopurile sunt create diferit; acestea variază în funcție de dimensiune, greutate, putere, funcționalități, felul în care utilizatorii pot introduce date etc. În același timp, toate sunt computere ambalate într-un pachet mic.

 

Laptopul rămâne un element de bază în domeniul computerelor. Pe lângă hardware-ul mai nou orientat spre performanță, laptopurile sunt o opțiune viabilă pentru cei care își doresc un dispozitiv mobil care poate face mult mai mult decât este capabilă o tabletă tradițională. Indiferent dacă vorbim de laptopuri ieftine sau scumpe, din punct de vedere tehnic, oamenii împart categoriile de laptopuri după cum urmează:

Notebook-uri:

Pentru a fi considerat un notebook, un computer trebuie să cântărească în jur de 2 – 3,5 kg și să fie portabil. Afișajul său variază de la aproximativ 13 inch la 16 inch. Sunt echipate cu plăci de sunet și pot avea o grafică foarte sofisticată, pentru jocuri și multimedia.

Ultrabook-uri:

Aceste laptopuri sunt mai subțiri și pot cântări doar 1,5 kg, dar ecranul lor poate ajunge la aproximativ 15 inch. Acestea rulează pe procesoare de putere mai mică, pentru o durată mai mare de viață a bateriei. De obicei, tastatura lor este mai mică.

Netbook-uri:

Aceste laptopuri ieftine sunt de regulă foarte mici, cu procesoare mai puțin puternice decât majoritatea laptopurilor și tastaturi foarte mici. Acest tip de computere există încă, dar au fost depășite de tablete, care sunt comercializate într-un pachet mai elegant, dar oferă resurse mai puternice.

Tablete:

Tabletele mici și subțiri multitask au devenit foarte populare și cu siguranță au explodat în popularitate. Afișajele lor variază de la foarte mici, până la ecrane destul de mari. Ele pot fi folosite pentru a îndeplini și sarcini profesionale, deoarece pot fi cu adevărat puternice (și scumpe!) sau, dimpotrivă, pot avea un preț mai mic.

Laptopuri desktop:

După cum sunt denumite, acestea sunt utilizate ca înlocuitoare de desktop și, prin urmare, nu sunt menite să fie portabile, chiar dacă utilizatorii le pot muta cu ușurință în birou sau în casă. Aceste laptopuri cântăresc mai mult (până la 4,5 kg, de regulă) și au afișaje mai mari, uneori de până la 20 inch. Au și tastaturi mai spațioase.

Ce pot face laptopurile

Laptopurile pot face totul, de la trimiterea de e-mailuri, la rularea unor programe software foarte complexe care vă permit să câștigați controlul asupra finanțelor dvs. sau să îndepliniți sarcini precum editarea și retușarea fotografiilor.

 

Puteți utiliza diferite programe pentru a scrie cărți sau a crea imagini grafice; puteți plăti facturi și vă puteți efectua operațiunile bancare online; puteți comunica cu alte persoane, puteți partaja videoclipuri, puteți efectua apeluri telefonice, puteți discuta cu oameni, puteți naviga pe Web, puteți efectua cercetări online și puteți îndeplini multe alte sarcini.

 

Datorită portabilității lor, de obicei este foarte simplu să vă deplasați cu un laptop. Puteți accesa Web-ul și e-mailul dvs. de oriunde sau puteți utiliza hotspoturi publice – acele locații care oferă acces la Internet de la o cafenea, un parc, un mall cu Wi-Fi și orice alt loc public.

 

Nu uitați că laptopurile obișnuite au o durată de viață a bateriei de câteva ore, așa că, dacă intenționați să utilizați aparatul pentru o perioadă lungă de timp, departe de o sursă de alimentare, țineți cont de baterie și asigurați-vă că l-ați încărcat, pentru a evita momentul în care bateria se epuizează atunci când vă aflați într-o cafenea pregătindu-vă să savurați un cappuccino în timp ce vă bucurați de o discuție cu un prieten îndepărtat.

Cum să alegeți un laptop

Fiecare computer rulează pe un sistem de operare specific, care face totul de la pornirea computerului până la oprirea acestuia, trecerea prin toate programele software, gestionarea fișierelor, conectarea la Internet și așa mai departe. Majoritatea computerelor folosesc Windows, care este cel mai frecvent sistem de operare din lume, dar laptopurile Mac de la Apple sunt, de asemenea, populare (în lumea de astăzi, majoritatea software-urilor specifice Apple și aplicațiile software pentru Windows pot fi utilizate pentru ambele sisteme de operare.)

 

În afară de sistemele de operare (OS), vă puteți baza decizia pe puterea laptopului. De exemplu, dacă utilizați de obicei elemente vizuale, cum ar fi jocuri pe computer, filme sau lucrați cu grafică, ar trebui să achiziționați un aparat cu o placă grafică bună și o placă de sunet de ultimă generație. De fapt, poate fi o placă grafică discretă (adică o placă separată de CPU) sau placă grafică integrată, care este încorporată în procesor.

 

Multe laptopuri moderne au ecran tactil și le permit utilizatorilor să scrie pe ecran folosind o tastatură pe ecran sau un stilou special.

5 2 votes
Article Rating


Articolul precedentAndrei Muraru și-a început activitatea de ambasador al României in Statele Unite ale Americii
Articolul următorFostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita ar putea fi eliberat condiționat
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments