In Iasi întreaga activitate de salubrizare va fi monitorizata prin GPS

0
181
masina salubris

În ultimul an, SC Salubris SA și-a modernizat centrul de comandă printr-o serie de investiții în aparate și programe de digitalizare performante.

Piesa de bază a acestui centru o reprezintă un puternic sistem de monitorizare, în valoare de 1.202.308 lei, care cuprinde o aplicație GPS pentru autogunoiere, o aplicație GPS pentru persoane, ecrane pentru monitorizarea punctelor gospodărești și activității de colectare a deșeurilor prin sisteme video amplasate pe autogunoiere (40 de bucăți), un sistem de monitorizare a punctelor gospodărești și autogunoierelor compus din 240 de camere video și un server pentru stocarea imaginilor. Acest sistem de monitorizare a făcut posibilă întocmirea unui hărți interactive, disponibilă pe site-ul www.salubris.ro, și pe care orice utilizator o poate folosi  pentru monitorizarea punctelor gospodărești și autogunoierelor prin GPS.

Utilizatorii pot căuta și vedea în timp real pe această hartă interactivă un anumit punct gospodăresc de depozitare a gunoiului și pot afla dacă deșeurile din acel depozit au fost colectate sau nu. Printr-un simplu click pe imaginea unui punct gospodăresc pot fi aflate următoarele informații: adresa unde se află amplasat, starea (colectat sau necolectat), tipurile de deșeuri (menajer, plastic, hârtie, sticlă), programul de colectare.

De asemenea, utilizatorii pot urmări modul în care autogunoierele se deplasează spre punctele de colectare a deșeurilor. Astfel, în urma unui click pe butonul Vehicule vor fi afișate autogunoierele aflate pe traseele de colectare a deșeurilor. Utilizatorii pot afla numărul de înmatriculare al autovehiculului, tipul acestuia (camion, autobasculantă), stare motor (pornit, oprit) și cea mai recentă poziție GPS a acestuia.

Pe lângă această hartă deosebit de utilă, SC Salubris SA a investit într-un sistem de monitorizare / colectare prin identificarea prin unde radio, în valoare de 114.404 lei, aplicația Route Planner pentru persoane juridice, în valoare de 22.109 lei, în vederea eficientizării consumului de resurse (combustibil și ore de lucru) prin definirea de rute inteligente și optimizate, 30 de pubele inteligente BigBelly și o aplicație pentru monitorizarea acestora, în valoare de 1.148.300 lei, precum și „Pubela deșteaptă”, care presupune monitorizarea gradului de încărcare a recipienților din punctele gospodărești pe fracții de deșeu.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments