Petre Geamănu, sau „împăratul lumii”, cum îi plăcea să fie considerat, a fost eliberat în 2018 și a revenit în comuna natală, Chitila, situată la granița cu sectorul 1. Acesta și-a stabilit cartierul general pe malul lacului Străulești, luciu de apă pe care l-a preluat de la nașul său, omul de afaceri Costel Bucur, cunoscut publicului larg din postura de fost patron al clubului FC Gloria Buzău.
Aici, fostul deținut a început să organizeze petreceri, la care chema figuri cunoscute în lumea interlopă. În același timp, a început să cunune cât mai mulți interlopi sau să le boteze copiii, motiv pentru care noua grupare pe care încerca s-o pună pe picioare sporea pe zi ce trece.
Potrivit unor surse apropiate anchetei, noii recruți primeau numerele de telefon ale celorlalți membri și erau informați că au obligația să intervină pentru fiecare, așa cum și ei urmau să-i sară în ajutor în caz de nevoie.
În același timp, Petre Geamănu, pe numele său adevărat Petre Ilie, posta, pe Facebook, imagini de la majoritatea evenimentelor la care lua parte, în așa fel încât să reiasă faptul că este unul dintre cei mai puternici lideri ai lumii interlope din țară.
Există mărturia unei femei care ar fi fost atacată, în propria casă de către Geamănu și oamenii lui, pentru recuperarea unei presupuse datorii. Pentru că habar nu avea cine este Petre Geamănu, bărbatul i-ar fi recomandat să se uite pe Facebook, după care i-a arătat o canistră de benzină și ar fi amenințat-o că îi va incendia proprietățile.
Procurorii DIICOT au anunțat că, printre victimele grupării conduse de așa zisul „împărat al lumii” s-ar număra și mai mulți dezvoltatori imobiliari. „Noua structură, pe fondul renumelui clanului, a adus eficiență grupului infracțional, acesta devenind unul dintre cele mai temute din țară.
Cooptarea unui cunoscut practicant de sporturi de contact de performanță, în vederea constituirii grupului infracțional organizat a sporit randamentul acțiunilor de constrângere ori intimidare, exercitate în scopul obținerii de sume de bani”, au anunțat procurorii DIICOT.
În acest fel, Petre Ilie, zis Geamănu ar fi amenințat mai mulți dezvoltatori imobiliari, la rândul lor apropiați lumii interlope, cărora le reproșa „îndrăzneala” de a demara proiecte fără acordul său.
Pentru a li se permite continuarea sau finalizarea lucrărilor, membrii grupării le cereau acestora taxe de protecție. Pentru a fi convinse să plătească, victimele erau, de obicei, amenințate și urmărite, iar membrii grupului la vizitau, des, șantierele.
Gruparea se ocupa de recuperări și taxe de protecție
Petre Geamănu se ocupa și de recuperări de bani. Procurorii DIICOT susțin că acesta punea ochii pe persoane cu bani, după care aveau datorii sau cărora li se putea „impune o datorie”. Apoi, persoanele în cauză erau amenințate, iar în cazul sumelor recuperate liderul interlop din Chitila percepea un comision consistent.
Susținuți de Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș” procurorii DIICOT au ridicat și dus la audieri 15 persoane. Pe lângă Petre Geamănu a fost duși la audieri și fostul sportiv de performanță Eugen Preda, dar și fostul acționar al Rapidului, Nicolae Cristescu.