Noul terminal al Aeroportului Iași va costa 80 de milioane de euro

0
104

Aeroportul Iași va fi beneficiarul unui proiect în valoare totală de 80 milioane de euro, din care 75% vor fi fonduri nerambursabile, cu finanțare prin POIM. Proiectul are în vedere realizarea unui nou terminal de pasageri, pe trei nivele, cu o suprafață de aproape 10 ori mai mare decât terminalul T3, cu orizont de finalizare în decembrie 2023. Capacitatea de procesare a viitorului terminal este de 3,5 milioane de pasageri pe an.
„În 2019, înainte de restricțiile pandemice, aerogara ieșeană a încheiat anul cu 1.314.211 de pasageri procesați, în creștere față de perioada similară a anului viitor. Acum, cu noile facilități și cu speranța revenirii la normalitate, cifrele estimate prin proiectarea noului terminal sunt realiste. Mă bucur să văd că, după patru ani de stagnare provocați de ambiția administrației PSD – Popa de a captura politic aerogara ieșeană, lucrurile se mișcă în direcția bună”, a transmis deputatul Alexandru Muraru. Aeroportul Iași va fi beneficiarul unui proiect în valoare totală de 80 milioane de euro, din care 75% vor fi fonduri nerambursabile, cu finanțare prin POIM. Proiectul are în vedere realizarea unui nou terminal de pasageri, pe trei nivele, cu o suprafață de aproape 10 ori mai mare decât terminalul T3, cu orizont de finalizare în decembrie 2023. Capacitatea de procesare a viitorului terminal este de 3,5 milioane de pasageri pe an.
„În 2019, înainte de restricțiile pandemice, aerogara ieșeană a încheiat anul cu 1.314.211 de pasageri procesați, în creștere față de perioada similară a anului viitor. Acum, cu noile facilități și cu speranța revenirii la normalitate, cifrele estimate prin proiectarea noului terminal sunt realiste. Mă bucur să văd că, după patru ani de stagnare provocați de ambiția administrației PSD – Popa de a captura politic aerogara ieșeană, lucrurile se mișcă în direcția bună”, a transmis deputatul Alexandru Muraru.

1 1 vote
Article Rating


Articolul precedentComuna Miroslava va beneficia de investiții importante în iluminatul public
Articolul următorFascinantul univers marin poate fi descoperit în Parcul Copou într-o expoziție de fotografie inedită
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments