Rezervă modernă, dotată la cele mai înalte standarde, pentru viitoarele mămici

0
66

Arhiepiscopia Iașilor, prin Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune, a susținut amenajarea și dotarea unei rezerve pentru nașterile naturale, în cadrul Maternității „Elena Doamna”. Zilele acestea a avut loc inaugurarea și sfințirea noului spațiu modernizat, moment la care a luat parte Înalt Prea Sfințitul Părinte Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, alături de președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, și Marius Dangă, vicepreședinte al CJ Iași.
„Rezerva poartă numele Sfintei Emilia, mama Sfântului Vasile cel Mare, și este formată dintr-un salon principal, dotat cu două paturi medicale electrice pentru mame, două paturi pentru nou-născuți, grup sanitar, vestiar și o cameră dedicată taților. Amenajarea Rezervei Sfânta Emilia urmărește două obiective majore: transformarea unui spațiu adminitrativ într-o zonă baby –friendly dedicată îngrijirii medicale post-partum și încurajarea mamelor să nască natural. Investiția s-a ridicat la 100 de mii de lei”, au transmis autoritățile.
Arhiepiscopia Iașilor și Spitalul Elena Doamna au început o colaborare în beneficiul pacientelor încă din anul 2018, când reprezentanții Bisericii s-au implicat în achiziția de gaz ilariant pentru nașterile naturale, în organizarea unui cabinet de consiliere pentru mame și a unui colț al tăticilor care așteaptă să își vadă pentru prima oară copiii.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentBebelușa minune. A supraviețuit deși cântărea cât un măr
Articolul următorComuna Miroslava va beneficia de investiții importante în iluminatul public
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments