Se spune „La mulți ani” de Adormirea Maicii Domnului, pe 15 august?

0
345
Adormirea Maicii Domnului este una dintre cele mai importante evenimente. Pe data de 15 august se comemorează trecerea Fecioarei Mariei din această lume.  Scrierile povestesc faptul că Fecioara Maria și-a trăit ultimii ani pe pământ la Efes, alături de Ioan Evanghelistul.  Ea nu ar fi murit niciodată propriu-zis, ci doar a adormit, iar apoi a fost ridicat cu trup și suflet la ceruri. Martorii miracolului au fost ucenicii lui Iisus și apropiații Fecioarei Maria.  Această zi este considerată hotarul dintre vară și iarnă. Sărbătoarea ortodoxă și catolică vine cu câteva superstiții și obiceiuri, printre care și cel care se referă la urări de la mulți ani celor care poartă numele Maria sau Marian. 
 
Adormirea Maicii Domnului este cea mai veche sărbătoare închinată Sfintei Fecioare. Locul de origine al sărbătorii este Ierusalim, unde se află și mormântul Maicii Domnului și biserica ridicată pe acesta.  Semnificații  Deși ceilalți sfinți sunt prăznuiți o singură dată pe an, Fecioara Maria este sărbătorită de mai multe ori în cursul anului bisericesc.  Există praznice care cinstesc nu doar adormirea ei, ci și nașterea, dar calendarul ortodox mai are câteva sărbători legate de minune pe care aceasta le-a săvârșit.

Mulți români sunt confuzi dacă pe 15 august se spune sau nu La mulți ani, mai ales că acest moment este marcat de Adormirea Maicii Domnului. Acestei sărbători i se mai spune Sfânta Maria Mare. Pe 8 septembrie se sărbătorește nașterea Maicii Domnului, sau Sfânta Maria Mică, ziua în care ea s-a născut.  În plus, sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului nu este una tristă, ci dimpotrivă.  Moartea Maicii Domnului este privită ca pe o mutare la viață, din acest motiv, sărbătorea este una plină de bucurie. 
0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments