Asociația penalelor! Proprietăți distruse și vieți puse în pericol de o asociație din cartierul Alexandru

0
775

Niște sexagenare au acaparat în cel mai penal mod o asociație de proprietari din Alexandru cel Bun. Mâna întinsă după banii de întreținere este tot ce fac aceste femei. Din cauza ignoranței și a refuzului susținut de a reprezenta interesele proprietarilor, multe locuințe sunt distruse, oamenilor le plouă în case și sunt înregistrate boli grave în rândul locatarilor de la ultimele nivele. .Bunuri de zeci de mii de euro sunt compromise iremediabil din  culpa asociației și implicit a președintei. Pe numele acestora a fost deschis dosar penal pentru distrugere voluntară, dublă contabilitate și lezarea interesului patrimonial.

O asociație de proprietari a fost acaparată de niște sexagenare inconștiente care distrug proprietăți oamenilor în mod voluntar. Peste locuințele distruse cu premeditare, responsabilii asociației pun în pericol și viețile locatarilor.

Oamenii sunt profund revoltați de totala lipsă de asumare a problemelor cu care se confruntă. Președinta de asociație nu face altceva decât sa găsească țapi ispășitori și sa iasă mereu ca rahatul deasupra apei. Pute ca naiba, dar supraviețuiește zilei de mâine, ca un parazit pe spatele proprietarilor

Mai mult, președinta Asociației Milcov 16, Mihaela Lungu și-a declinat competențele, în mod ilegal, către o persoană din afara asociației, respectiv Elena Moisuc, fosta administratoră. Pe fondul lipsei de competențe care îi lipsesc președintei pentru acest post de răspundere față de niște proprietari, a fost lezat, cu rea voința, dreptul acestora de stăpânire nealienată a bunurilor personale.

Moisuc, administratora asociației care azi își dă demisia, mâine e călare pe funcție din nou,  controlează din umbră această asociație și hărțuiește proprietarii. Fără sa mai aibă vreo calitate în cadrul asociației, de aproximativ jumătate de an, pensionara continuă sa gestioneze atât atribuțiile președintei acestei asociații, cât și să încaseze banii de întreținere de la proprietari, asta în condițiile în care sexagenara nu mai îndeplinește nicio funcție în aceasta asociație în care domnește anarhia. Situația a scăpat de sub control de când la conducerea asociației a venit președinta Mihaela Lungu, o persoana necalificată în a vinde pufuleți, darmite să gestioneze problemele dintr-o asociație.

Instituțiile școlarizează tâlhari cu acte pentru asociații

Serviciul Asociații Proprietari din Iași școlarizează infractori de drept comun, care prin acțiunile lor prejudiciază proprietarii, distrugându-le locuințele și scurtându-le șansele de viață. Mai multe familii acuză asociația Milcov din cartierul Alexandru cel Bun de faptul că prin acțiunile membrilor ei au distrus locuințe, oamenii s-au îmbolnăvit, iar relațiile cotidiene, atât cele casnice cât și cele între locatari, au devenit extrem de încordate.

Iulian Gamen, proprietarul unui apartament situat la ultimul etaj al unui bloc din strada Milcov acuză asociația de faptul că nu a luat, de 6 ani de la prima notificare, nicio măsură pentru a remedia problemele legate de acoperișul care este sită, fapt ce a permis distrugerea unui apartament de 70.000 de euro.

Ieșeanul a solicitat președintei asociației, Lungu Mihaela,  să inițieze, din fondul  de reparații sau alte fonduri aflate la dispoziția asociației, o intervenție de reparare/refacere a unei porțiuni din hidroizolația acoperișului, spartă și compromisă iremediabil.

Această situație trenează de ani buni, iar cârpelile făcute până acum de diverși amatori agreați de asociație, mai mult cunoscuți ai președintei care mai mult au stricat decât au reparat,  au fost sporadice și nu au avut eficiența și darul de a opri infiltrațiile de apa pluvială pe tavanul uneia dintre camera, iar reparațiile interioare asumate pe cheltuiala proprie din cauze ce țin de lipsa de intervenții pe condominiu/părți comune, nu au putut stopa infiltrațiile de apă. Practic, apartamentul de 70.000 de euro îmi este compromis iremediabil. Infiltrațiile de peste 3 ani de zile, în perete și în planșeu, au erodat adânc placa, iar sub parchet s-a adunat mucegai. Nu pot să fac injecții de beton sau eu știu ce altă soluție inginerească pentru reabilitarea plăcii”, a declarat Iulian Gamen.

“Făceam acoperișul pe furiș și nu vedea nimeni”

Ieșeanul susține faptul că o intervenție la nivelul hidroizolației blocului, pe porțiunea afectată, se impune cu stringență deoarece apa se prelinge pe peretele dormitorului după fiecare ploaie torențială, iar peretele afectat a prins mirosul specific de mucegai , fapt ce face aproape imposibilă folosirea pe timp îndelungat a acelei camere pentru care plătește impozite și utilități, iar situația în sine este un motiv cât se poate de îngrijorător de contractare în timp a unor afecțiuni de către membrii familiei sale. Mai mult, apa care s-a scurs pe perete s-a infiltrat sub parchetul care a început să se umfle pe alocuri și de sub care rezidă mirosuri de mucegai. Față de această situație, răspunsul primit de locatar din partea președintei asociației este unul halucinant.

Dacă nu va duceați la primărie, acu era gata acoperișul. FĂCEAM PE FURIȘ ȘI NU VEDEA NIMENI!!!,a fost răspunsul președintei. Cum sa faci un acoperiș de bloc într-un conglomerat urban și să nu fie vizibilă schimbarea?! Asta nu este decât un fitil ieftin, prostesc, încărcat de rea voință, prin care se încearcă, în mod stupid, aruncarea unei responsabilități în sarcina celui prejudiciat. Faptul că a fost deranjată din mehlemul ei în care o lăsaseră majoritatea ignoranților de proprietari pentru care aceasta analfabetă este șefă, ci nu angajata lor, i-a dat acesteia o dimensiune falsa asupra propriei nemernicii. Ulterior, într-un răspuns oferit la o solicitare, invocă cu nesimțire un moment unic, petrecut în urmă cu 2 ani, în care doi vecini, la momentul unor reparații, m-au întrebat dacă îmi mai curge apa pe pereți, iar răspunsul meu a fost negativ, pentru că ori se aliniaseră planetele, ori fusese secetă, ori se pusese vreun smoc de frunze sau altceva în acele crăpături, că o perioadă nu am mai avut probleme. Ori, după mintea îngustă a acestei femei, faptul că am recunoscut atunci că nu mai plouă în casa, este similar cu un refuz la singura ofertă a unei reparații. În fapt, ce înseamnă această reparație? Se urca un omuleț pe bloc și încearcă să alipească bucățile de internită distanțate sau sparte. Nu tu soluție de lipit, plăci de internită de înlocuit sau altceva, ori în condițiile în care internita e putredă, aceasta riscă să se crape în orice moment sau să se distanțeze la prima ploaie. Este o minciună sfruntată, pentru că nu poate dovedi voința locatarilor printr-un act prin care aceștia își prezintă refuzul. Mai mult, schimbarea șarpantei nu este o opțiune, ci o obligație impusă de Primărie, ori angajata proprietarilor din Milcov preferă să nu se lege la cap, ci să bage zâzanie între locatari sau să găsească țapi ispășitori”, a declarat Iulian Gamen.

Pensionare anticipată pentru babele penale

Contactată de reporterii 7Est, Mihaela Lungu, președinta Asociației Milcov 16, a susținut că asociația nu are bani, pentru că oamenii nu vor să dea bani pentru fondul de reparații.

Cum să nu aibă bani de reparații, că doar nu este o asociație de proprietari în șomaj sau care trăiesc din ajutorul social? Oamenii ăștia au proprietăți de zeci de mii de euro pe care le stăpânesc, în care locuiesc. Nici nu se pune problema să ignore astfel de pericole precum infiltrațiile pe acoperiș sau rahatul din subsol care inundă scara blocului și casele oamenilor, dar orice adresă către asociație este sortită eșecului. Stă cu curu în mână și râde în nas oamenilor. În această situație, oamenii au început să  facă intervenții pe banii lor în spațiile comune. Se pune întrebarea legitimă, cine a avizat ca o astfel de persoană să poată presta muncă de președinte de asociație, în condițiile în care aceasta entitate nu are însușite elemente de baza ale conducerii unei asociații?  O ființă lipsită de orice competențe, care își cumpără alimente din banii asociației,  care crede că funcția o introduce în protipendada blocurilor și cineva trebuie să-i mulțumească pentru că ea ocupă două taburete srunjite cu fier forjat în cadrul asociației și sunt destui oameni neinstruiți care pun botul la cancanul prăfuit al acestei neica nimeni care riscă să deterioreze ideea proprietății de drept”, a spus Petru Buliga, unul dintre proprietarii care militează pentru pensionarea anticipată a babelor de la Asociația Milcov

Accesul pe bloc, blocat de cotețe ilegale

Un alt aspect acuzat de proprietarii blocurilor din asociația Milcov se referă la faptul că nu există acces facil pe acoperiș, mare parte din zonele de acces fiind blocate de boxe construite ilegal. Accesul pe acoperiș, dintr-una din scări, se face printr-o astfel de boxă, iar odată ajuns pe acoperiș trebuie deschis un chepeng de peste 50 de kilograme  care se ține doar într-o balama ruginita și risca să cadă pe aleile din parcul aglomerat din fața blocului. Consecințele sunt cât se poate de previzibile, putând rezulta curmări de vieți omenești

“Vreți să facem acoperișul legal sau ilegal?”

Față de o astfel de situație care grevează mai multe familii din acea asociație, Primăria a dispus, în urmă cu 7 ani, măsura refacerii șarpantelor ilegale și a acoperișurilor care nu prezintă siguranță în exploatare, fără să mai urmărească aplicarea măsurii sau să faciliteze măcar obținerea autorizațiilor necesare, fapt ce a făcut ca asociațiile să se culce pe o ureche. O soluție ar fi emiterea de autorizații de construire în regim de urgență și agrearea unei firme de către autoritatea publică locală, în urma unei selecții de oferte, care sa fie recomandate asociațiilor de proprietari, astfel încât să existe garanția unor lucrări de calitate și un stas în proiectare.

De când există acest regulament și de când a fost aleasă această femeie, nu s-a inițiat constituirea niciunui fond de reparații, știute fiind problemele, aceasta nu a gestionat situația acoperișului în niciun fel, excepție făcând întocmirea a doua hârtii nominale cu care a trimis-o pe casieră să bată la ușile locatarilor și sa-i întrebe dacă sunt de acord, atenție! cu reparația șarpantei…cu autorizație sau fără autorizație. De 5 ani de zile de la întrarea în efectivitate a acelui regulament municipal, nu s-a întreprins nicio diligență către Primărie pentru obținerea vreunei autorizații de demolare și construire, sau să ceară niște oferte de pe piață din partea unor firme, pentru a se face un deviz estimativ de lucrări. În schimb, atunci când nu a fost vorba de interesul stringent al locatarilor cărora li se distrugea apartamentele din ignoranța președintei de asociație, ci erau la mijloc niște venituri, ființa de 120 de kile și minte ioc s-a putut deplasat la Primărie pentru a obține o autorizație de schimbare a funcțiunii de uscător în cea de spațiu commercial, pentru fiul ei”, a declarat Ion Marin, un alt locatar.

Divorțuri, boli și copii născuți cu malformații

Aceste aspecte se reflectă și asupra relațiilor de familie, pentru că mulți dintre locatarii afectați nu mai au confortul moral de a gestiona alte probleme, când armonia propriei case este aruncată în haos de niște mizerii umane care ocupă o funcție de reprezentare a intereselor proprietarilor, fără niciun gram de responsabilitate.

E grotesc  când tu, o ființă de 120 de kile și școală ioc, ajungi pentru prima oară în viață sa conduci destinele a câteva sute de oameni și crezi că există o relație de supunere între proprietari și tine ca președinte de asociație. Așa cum toți prostii și neisprăviții conduc România, la fel e și la această asociație. Femeia asta nu poate sa vândă doi pufuleți, darmite să cumpere încrederea locatarilor”, a spus și Eugen Preda, un alt locatar.

O altă problemă este materialul în sine cu care este acoperit blocul –azbest, care este prin excelență un material cancerigen. Dacă la nivelul acoperișului există problemele relatate, nici subsolul nu este mai lipsit de probleme. Un locatar mutat recent a făcut investiții din buzunarul propriu, dar duhoarea care stăpânește subsolul și se urcă în apartamente, nu poate fi eliminată decât printr-o curățare generală, lucru pe care asociația refuză să îl facă. Este știut faptul că poluarea aerului reduce viața a miliarde de oameni cu câțiva ani buni.

Prin excelență, Asociația de proprietari  are ca scop reprezentarea intereselor proprietarilor dintr-un condominiu,  de a administra toate părțile comune ale clădirii de blocuri. Asociațiile au obligația de a constitui, cu atât mai mult atunci când situația o impune, fond de rulment și fond de reparații. Ele  trebuie să „administreze, exploateze, întrețină, repare, reabiliteze și modernizeze proprietatea comună, să mențină în stare bună imobilul și să asigure o normală folosință a proprietății comune către toți utilizatorii”.  Lucrările din spațiile și dotările comune cad în responsabilitatea asociației de proprietari. Aceste lucrări se referă la tot ce există în proprietatea comună și parțial în cea individuală, unde accesul pentru inspecția curentă sau remedierea unor defecțiuni se face după reguli legal stabilite, nu după cum îi taie capul pe cei aleși sau angajați în Asociația Milcov 16.

5 1 vote
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments