Directorul DSP Iași Vasile Cepoi: „Media cazurilor noi în ultimele zile este de peste 300 de cazuri noi pe zi și rata de internare în ATI a depășit zece cazuri pe zi”

0
110

În Iași, situația cazurilor COVID-19 este alarmantă în condițiile în care paturile ATI sunt ocupate, cererile de testare au depășit cu mult numărul celor din valul 2 sau 3, iar ambulanțele așteaptă la porțile spitalelor pentru ca pacienții să fie consultați. Totodată, lipsa dotărilor din spitale, a oxigenului la paturile din unitățile spitalicești, face ca medicii să ceară ajutor la nivel național pentru a suplini numărul de paturi. Din păcate, nici alte județe, după cum spune directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică din Iași, dr. Vasile Cepoi, nu au paturi libere.

„Numărul de cereri de testare a crescut mult. Nu am avut în niciunul din valuri atâtea cereri de testare ca acum. Astăzi sunt 502 cereri de testare, avem zece echipe ale noastre, plus echipele de la ambulanță care încearcă să acopere această cerere și sigur asta va duce la o incidență crescută a cazurilor critice care se vor prezenta la UPU, iar în UPU, la ora actuală, toate ventilatoarele sunt ocupate și avem peste 20 de pacienți care sunt cu nevoi de oxigen și pe care nu avem unde să îi mai punem. Avem concentrații de oxigen, dar instalațiile spitalelor nu rezistă ca noi să mai suplimentăm și am mai dus două ventilatoare la Centrul de Primiri Urgențe de la Târgu Frumos, unde vor mai putea fi puși doi pacienți. Acolo se folosesc tuburi de oxigen, nevoile fiind foarte mari, ar trebui să schimbăm frecvent aceste tuburi, adică suntem într-o situație critică, aproape de nedepășit. Media cazurilor noi în ultimele zile este de peste 300 de cazuri noi pe zi și rata de internare în ATI a depășit zece cazuri pe zi. Majoritate care intră în ATI nu sunt cazuri noi, sunt cazuri care s-au agravat în secție. Din păcate, am cerut ajutor acum la nivel național, dar nu există nici în alte județe locuri”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică din Iași.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentManagerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a primit astăzi cea de-a treia doză de vaccin
Articolul următorMunicipiul Iași a depășit incidența de 3 la mia de locuitori (3,59)
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments