Ludovic Orban: „Avem nevoie de o coaliţie care să investească un guvern care să pună piciorul pe acceleraţie şi care să facă performanţă”

0
37

Ludovic Orban se află în turneu prin țară pentru a o prezenta filialelor, iar duminică a fost prezent la Iași. Filiala de aici este împărțită în două tabere: unii vor vota cu Orban, alții cu Cîțu la Congresul din 25 septembrie. În debutul ședinței, unul dintre deputații PNL Iași (Sorin Năcuță) și-a arătat susținerea pentru Orban. Un alt susținător al lui Orban este vicepreședintele Consiliului Județean Iași, Marius Dangă. Moțiunea a fost aprobată cu 89 de voturi „pentru” și 3 „împotrivă”.La încheierea sa, Ludovic Orban și-a arătat convingerea că va avea voturi multe de la Iasi la Congresul national din 25 septembrie. PNL Iasi va avea aproape 150 de delegați la Congres, dar voturile sunt împărțite între cei doi competitori.

Întrebat de jurnaliști din ce motive alianțele de dreapta nu funcționează la noi, Orban a răspuns: „Întotdeauna și-a băgat dracul coada”. Dracul, în această ecuație, fiind, conform răspunsului laconic oferit de președintele PNL, „stânga”.
Întrebat dacă Florin Cîţu ar putea fi înlocuit cu un premier din partea USR PLUS, Orban a spus: „Nu există această ipoteză”. Liderul PNL a arătat că „refacerea coaliţiei se face pe baza acordului existent, eventual se pot completa anumite lucruri care nu au funcţionat”.
Totodată, nu a pierdut ocazia de a lovi în preopinentul său, Florin Cîțu, spunând că „PNL a avut un scor constant în toate sondajele de opinie inclusiv în luna iunie de 26 – 27%. Din momentul apariţiei dezvăluirilor despre Florin Cîţu am început să scădem, iar acum am scăzut şi mai mult odată cu declanşarea crizei politice, în care noi suntem consideraţi principalul responsabil. Noi, zicând Klaus Iohannis, Florin Cîţu, PNL. Noi suntem consideraţi principalii responsabili pentru criza politică”.
Conform declarațiilor sale, președintele PNL din 25 septembrie încolo va trebui „să pună punct crizei politice, să refacă unitatea PNL şi să refacă această coaliţie“.
„Avem nevoie de o coaliţie care să investească un guvern care să pună piciorul pe acceleraţie şi care să facă performanţă. Avem trei variante: refacerea coaliţiei, concubinajul sau mariajul cu PSD, adică cu dracul, sau opoziţia. Eu cred că oamenii ne-au votat să guvernăm. Nu putem guverna fiind atârnaţi în cuiul PSD sau ţinuţi la suprafaţă de vâsla cu care s-ar putea mâine să ne dea în cap vâslaşii de la PSD. Am trăit timp de zece ani oprobiul public pentru decizia catastrofală de a face USL. Am pierdut atunci încrederea unei mari părţi din electoratul cinstit şi onest de dreapta, anti-PSD pe care foarte greu am reuşit să îl recuperăm“, a declarat şeful PNL, Ludovic Orban.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCirculația din Bucium este redată integral șoferilor
Articolul următorGabriela Rîmbu, mezzosoprana din Corul Operei Naţionale, și-a început cariera în urmă cu 30 de ani
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments