Peste 1.300 de laptopuri achiziționate de Universitatea Tehnică pentru studenții care îndeplinesc condițiile pentru acordarea de burse sociale

0
32

Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, în calitate de Beneficiar, implementează începând cu data de 07.09.2021 proiectul cu titlul „ELEARN4ALL – Dezvoltarea infrastructurii TIC a TUIASI pentru susținerea e-learning și a educației mixte”, cod SMIS 149875, în baza Contractului de Finanțare nr. 334/07.09.2021. Valoarea totală a proiectului este 7.316.252,99 lei, din care finanțare nerambursabilă 7,061,642.81 lei.
Eforturile de a controla epidemia de COVID-19 au condus în anul 2020 la închiderea temporară a Campusului Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași și la o trecere forțată la modalități de urgență ale educației digitale: învățarea online și la distanță. Această utilizare forțată, în masă și fără precedent, a tehnologiei pentru învățare a revelat multe oportunități pentru profesori de a-și organiza predarea diferit și de a interacționa cu studenții într-un mod mai personalizat, concentrându-se pe nevoile lor specifice. Deși tehnologiile digitale au permis multor studenți să continue să învețe, acestea s-au dovedit de asemenea un obstacol major pentru alții, atunci când accesul, echipamentele, conectivitatea sau competențele lipseau.

Pentru a răspunde limitărilor identificate în desfășurarea eficientă a proceselor educaționale, dar și pentru asigurarea adoptării unei abordări moderne și sustenabile, este necesară adresarea următoarelor nevoi identificate: asigurarea unei flote de echipamente de lucru pentru studenți, asigurarea infrastructurii digitale minimale de predare la nivelul fiecărei facultăți, asigurarea competențelor necesare desfășurării educației digitale pentru profesori și studenți și adoptarea și exploatarea eficientă a resurselor digitale.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments