Revoltă a studenților de la UAIC. Aceștia s-au cazat și au plătit chiriile, însă universitatea i-a anunțat ca se intră doar on-line la cursuri

0
276

Joi 23 septembrie 2021, Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuzadin Iași trebuia să-și anunțe studenții cu privire la modalitatea în care vor începe cursurile, față în față, online sau hibrid. După o ședință a Senatului Universității, însă, rectorul Tudorel Toader a anunțat pe pagina sa de Facebook că ,,modalitatea de desfășurare a activităților didactice și de cercetare științifică să fie stabilită de către conducerea fiecărei facultăți, cu respectarea prevederilor legale și a evoluțiilor epidemiologice!. Astfel, cu câteva zile înainte de începerea anului universitar, când toți studenții au fost anunțați din vară că vor urma cursurile fizic și și-au căutat chirie sau cameră la cămin, reprezentanții facultăților au început să anunțe că atât cursurile, cât și seminariile, laboratoarele, vor fi online, a transmis radiohit.

Toată activitatea de la Facultatea de Litere, exclusiv online

Prima dată, Facultatea de Litere din cadrul UAIC a anunțat că toate cursurile vor fi urmate exclusive online, ceea ce a stârnit un val de reacții negative din partea studenților care au depus deja dosarele pentru cămine, care au confirmat locul în cămin sau care și-au căutat chirie în Iași. Repartizarea pe cămine era anunțată de la începutul acestei săptămâni, astfel că studenții urmau să își ia în primire camerele. La fel s-a întâmplat și în cazul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor. Tinerii sunt revoltați din cauză că nimeni nu i-a putut anunța din timp acest aspect, că deciziile sunt luate pe ultima sută de metri, fără a se gândi la toți studenții care au investit bani, care au semnat contracte de închiriere numai pentru a locui în Iași pentru cursurile desfășurate fizic.

Situația este revoltătoare, ținând cont că pentru a închiria un apartament, un student trebuie să plătească un avans, o garanție, dar și chiria pe acea lună. Un apartament cu o cameră în Iași, dat spre închiriere, ajunge lunar la 250 de euro, fără utilități, iar prețurile cresc în funcție de numărul camerelor.

,,REFUZĂM SĂ PLĂTIM CHIRIILE ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE AM FOST TRATAȚI ÎN BĂTAIE DE JOC DE CĂTRE CONDUCEREA UNIVERSITĂȚII!, este reacția unei student pe pagina de Facebook unde a fost făcut anunțul de reprezentanții Facultății de Litere.

,,De ce nu s-a făcut o statistică a studenților vaccinați? Ieri, când am fost să mp cazez, foarte mulți afirmau că sunt imunizați. De ce atâta bătaie de joc? De ce studenții sunt cei care au de suferit?, scrie Vlada Marin, o altă studentă.

Postând o imagine în care apare anunțul făcut pe timpul verii de către UAIC, cum că toate cursurile vor fi susținute în mod fizic, un student reacționează la adresa rectificării anunțului cu câteva zile înainte de începerea anului universitar: ,,Rușineee!!! Ne-ați anunțat că începem fizic, ne-am căutat chirii și cămine ca proștii și cu 3 zile înainte de începerea anului universitar ne spuneți că facem online. Îmi pare rău acum că am optat pentru această facultate, sincer, majoritatea facultăților încep fizic, noi, nu. Mai spuneți ca să ne ținem chiriile și căminele, îmi dați voi 300 de euro lunar doar ca să stau în alt oraș? Rușine, conchide Ocu Sebastian într-un comentariu postat la anunțul făcut de Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul UAIC.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments