Cum să alegi un set bun de pensule machiaj

0
77

Un kit de machiaj bun include produse de înaltă calitate, precum și un set de pensule machiaj potrivit. Acesta trebuie să fie alcătuit din toate elementele care sunt utilizate în timpul procesului de machiaj, de la transportul echipamentului într-o carcasă specifică care protejează ustensilele, până la un set complet de pensule machiaj.

Aceste instrumente sunt esențiale pentru ca un artist de machiaj profesionist să își poată face corect munca, deoarece adecvarea și calitatea pensulelor au o influență mare asupra rezultatului final.

În acest articol îți vom oferi câteva dintre punctele cheie pentru alegerea cu înțelepciune a echipamentului de machiaj.

Cunoștințe de bază despre pensule machiaj

Pentru a alege echipamentul necesar cu fiecare ocazie, este esențial să ai noțiuni de bază despre ustensilele profesionale de machiaj pe care le vei folosi în munca ta.

Tipul de păr, designul, lungimea sau forma pensulei machiaj sunt factori care influențează decisiv rezultatul final. Pentru a obține rezultatele dorite trebuie să înveți să le alegi pe cele care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale.

Tipuri de păr în pensulă machiaj

Pensulele machiaj pot fi făcute din păr natural sau sintetic sau dintr-o combinație a celor două.

Părul natural este foarte util pentru aplicarea produselor sub formă de pulbere, compacte și amestecate. Tăierea acestui tip de păr este neregulată.

Pensulele din păr natural sunt fabricate de obicei din păr de ponei sau din păr de la un anumit tip de nevăstuică a cărei blană este foarte apreciată.

Pensulele din păr sintetic sunt mai dure și sunt utilizate pentru aplicații mai precise, permițând trasarea unor linii curate. Produsele cremoase, grase și fluide se aplică foarte bine cu acest tip de păr.

Tipuri de pensulă machiaj în funcție de aplicația de machiaj

În afară de tipul de păr utilizat, trebuie să ții cont și de alți factori atunci când alegi instrumentele necesare.

Dimensiunea părului, forma și lungimea pensulei, de exemplu. Toate elementele sunt importante.

Pentru a ști ce pensulă să folosești în fiecare caz, îți vom spune în detaliu despre diferitele tipuri și utilizarea lor.

Există mai multe tipuri de pensule catalogate în funcție de caracteristici.

Pensulă machiaj pentru fond de ten

Sunt de obicei din păr combinat, deoarece fiecare tip oferă un efect diferit. Părul sintetic alunecă și extinde baza fluidă, în timp ce părul natural oferă rezistență pentru a se amesteca cu un finisaj natural.

În această categorie sunt mai multe tipuri de pensulă machiaj, vezi ofertele Emag. Sunt utilizate pentru a răspândi bazele fluide cu viteză și precizie, precum și pentru a aplica produsul în zone specifice ale feței.

Pensulă machiaj pentru pulberi

Pensulele machiaj de aplicare a pulberilor sunt realizate din păr natural, în mod normal, deoarece acesta este cel mai potrivit material pentru a aplica în mod corect acest tip de produs. Părul natural de capră albă este una dintre cele mai frecvente opțiuni.

Servesc atât pentru a aplica pudra uniform, cât și pentru a defini pomeții. De obicei sunt mari, moi și cu peri lungi. Sunt foarte versatile, deoarece au utilizări diferite.

Pensulă machiaj cu păr în diagonală

După cum sugerează și numele, părul de pe această pensulă are o formă diagonală și este conceput pentru a aplica culoare pe pomeți. În acest fel, când pensula se mișcă de-a lungul liniei pomeților, o face mai precis.

Este adesea folosită pentru a aplica culori închise și pentru a crea un efect de umbră.

Pensulă machiaj rotundă

Cu pensula machiaj în formă rotundă se aplică culori mai moi, care evidențiază și se înroșesc pomeții.

Pensulă machiaj evantai

Și, în cele din urmă, una dintre cele mai populare pensule, deși nu este utilizată pentru aplicarea vreunui produs și nu pentru o precizie mai mare.

Este un instrument esențial pentru a obține un finisaj perfect. O pensulă a cărei funcție principală este de a lustrui și îndepărta machiajul rămâne și este făcută din păr natural.

Aceasta este un element de bază pentru a obține cele mai bune rezultate fără a avea un exces de machiaj. Această pensulă, așa cum am menționat, este realizată din păr natural și este utilizată pentru a finaliza munca și pentru a elimina resturile de produse care ar putea rămâne odată cu aspectul final.

5 2 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments