Miroslava va fi un pol important de investiții odată cu crearea parcului industrial

0
254

Conferința „FONDURI NERAMBURSABILE 2021-2027 – Oportunități de Finanțare pentru Rezidenții din Parcul Industrial Miroslava” a fost organizată de Miroslava Industrial Parc și de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și susținută de domnul Vasile Asandei, director ADR Nord-Est. Autoritățile au transmis că a fost o bună ocazie pentru a pune în contact companiile care activează în parcurile industriale din Miroslava cu reprezentanții ADR, agenția care administrează fondurile europene la nivel regional, dar și cu reprezentanții instituțiilor județene, prin participarea doamnei Subprefect Adina Gîrjan și a reprezentanților CJ Iași.
„De asemenea, această conferință a mai oferit oportunitatea de a discuta cu rezidenții din parcurile industriale, de a înțelege provocările cu care se confruntă și de a prezenta investițiile pe care primăria le realizează și care vor sprijini și zona industrială – asfaltarea drumurilor comunale 25 și 27, asfaltarea drumurilor din Parcul Industrial 1, alimentarea cu energie electrică a Parcului Industrial 2 și realizarea iluminatului stradal.
Încă suntem întrebați de ce sprijinim prin investiții zona de business? Voi răspunde de fiecare dată la fel – fără dezvoltare economică, nu poate exista dezvoltare locală, nu vor exista bani pentru alte investiții. Bugetul unei comune puternice se bazează pe taxele care vin direct sau indirect de la agenții economici, de la locurile de muncă create pe teritoriul acesteia. Cine a avut curiozitatea să parcurgă sursele de venit din bugetul local pe 2021, a putut constata că jumătate din buget este obținut de la agenții economici. Ne dorim ca aceștia să se dezvolte, să-și crească afacerile pe care le derulează și astfel vor crește și fondurile pe care le vom avea la dispoziție pentru alte investiții.
Alături de celelalte business-uri locale, cele două parcuri industriale trebuie să devină „plămânul economic” al comunei noastre. Sper că această conferință să le fi oferit investitorilor din parcurile industriale informațiile, dar și contactele prin care să atragă fonduri europene care să le ajute să crească”, a transmis primarul Dan Niță.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentSituația din spitalele ieșene este gravă. Medicii recomandă purtarea măștii și vaccinarea
Articolul următorEști elev în Iași? Ia-ți și tu abonament gratuit electronic prin aplicația 24pay!
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments