Radu Mazăre împarte frigiderul cu 200 de pușcăriași. A fost mutat „la comun”

0
201

Radu Mazăre a făcut scandal. Aflat în Penitenciarul Jilava, condamnat în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi plaje din Constanţa şi Mamaia, afaceristul a fost mutat de pe Secția a 4-a, unde erau repartizate VIP-urile, la comun.

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, a fost mutat de pe Secția a 4-a, unde erau repartizate VIP-urile, la comun cu deținuții.

Radu Mazăre, supărat pe situație

După ce numărul infectărilor cu COVID a explodat în pușcărie, în zona respectivă s-a amenajat un spațiu pentru infractorii depistați pozitiv cu coronavirus, astfel că afaceristul a fost mutat.

Radu Mazăre a amenințat cu avocații dacă nu se găsește o soluție pentru a fi cazat în condiții mai bune și a fost la un pas de scadal.

Împarte lucrurile cu ceilalți deținuți

Supărarea afaceristului este de înțeles din moment ce pe secția de lux era, de exemplu, frigider în fiecare cameră, în timp ce la „comun”, există un astfel de aparat pentru aproximativ 200 de deținuți.

Radu Mazăre se laudă în fața celorlalți pușcăriași cu viața pe care a dus-o în Madagascar, acolo unde are mai multe proprietăți. Acesta le-a arătat colegilor din spatele gratiilor albume cu fotografii făcute în paradisul, în care a stat până să fie extrădat în România, după condamnare.

Fostul primar și solicitarea anulată

Fostul primar al Constanței a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru atribuirea nelegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. El a solicitat judecătorilor anularea mandatului de executare a pedepsei închisorii emis de Curtea de Apel București – Secția a II-a Penală, cu consecința eliberării sale din detenția nelegală în sensul art.5 par.4 din Convenția europeană a drepturilor omului și cu consecința exercitării de către condamnat a dreptului de a părăsi România în 45 de zile de la data punerii în libertate. În plus, Radu Mazăre a cerut repunerea sa în situația anterioară, respectiv transferul pe teritoriul Republicii Madagascar.

Ce a susținut Radu Mazăre

În această țară a susținut că, “începând cu 27.12.2017 s-a aflat în mod neîntrerupt, atât în calitate de rezident, cât și în calitate de solicitant de azil, fiind sub protecția Înaltului Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite.”

În contestația depusă, acesta a susținut că ar fi fost adus în România ilegal. Avocații lui Radu Mazăre au susținut că, Ministerul Justiției din Madagascar ar fi recunoscut că a avut loc un viciu de procedură ce ar atrage nulitatea procesului de extrădare, cu toate consecințele de drept ale acestuia. Avocații lui Mazăre au arătat că extrădarea s-ar fi efectuat și cu încălcarea dispozițiilor legale, neexistând o hotărâre judecătorească definitivă prin care se dispune extrădarea. Acest fapt, au arătat apărătorii fostului primar, ar conduce la împiedicarea executării pedepsei

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments