Școli închise din cauza valului patru în Iași. Elevii au trecut la orele on-line

0
123

În total, la nivelul județului au fost confirmate 50.392 de cazuri. Acestea au dus la 1.070 de decese, numai ieri fiind 13 noi.

Campania de vaccinări merge mai departe, ieri fiind făcute 1.401 vaccinări, ducând totalul la 465.396 de vaccinări.

În spitale, pacienții cu COVID-19 ocupă 667 de paturi, din care 83 sunt paturi ATI (din care patru paturi ATI sunt la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași, trei la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași și patru la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”).

Începând de astăzi, vor fi disponibile și 15 paturi la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac”.

DSP a anunțat că a fost depistat un nou focar de coronavirus, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași, la Laboratorul analize medicale, unde trei cadre medicale sunt infectate.

Printr-o hotărâre luată luni, 4 octombrie, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași, alte două unități de învățământ nu mai țin cursurile „față în față”. Pentru 14 zile, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” și Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” își închid porțile pentru ore în format clasic, ca urmare a creșterii numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

În data de 4 octombrie 2021, la nivel național există 1.444 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

Există o rezervă operațională de 120 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

La nivelul întregii țări sunt ocupate 1.468 paturi ATI. La nivel național sunt libere trei paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, câte unul în Bihor, Brașov și Galați.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedent23 de copii internați pe 20 de paturi în zona roșie Covid 19 la Spitalul „Sf. Maria” din Iași
Articolul următorSistemul de termoficare din Iași va fi pus în funcțiune în următoarea perioadă
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments