Secretul murăturilor de iarnă perfecte. Regula simplă pe care nu o respectă multe gospodine

0
157

Românii adoră murăturile pe care le consumă în majoritatea cazurilor alături de mâncăruri tradiționale grase și cu sos. Care este secretul unor murături ca la mama acasă? Gospodinele au aflat regula simplă pe care trebuie să o respecte.

Rețetă pentru murături de iarnă

Românii adoră murăturile, iar gospodinele știu că cel mai eficient este să le faci imediat cum începe toamna pentru a umple cămara și a termina treburile din sezonul rece. Desigur că majoritatea sunt legume de sezon, iar tocmai atunci ar trebui să le găsești la prețuri bune, dar iată că anul acesta este diferit pentru că totul s-a scumpit.

Unii apelează la cele conservate deja gata făcute din supermarket-uri, dar trebuie să scoată mai mult din buzunare pentru a-și satisface poftele. Este recomandat astfel să le faci la tine acasă.

Cu puțină răbdare și atenție la detalii și rețetă, oricine poate prepara la el în bucătărie murături de nota 10. Cei mai mulți dintre români conservă în combinații legumele precum: conopidă, gogoșari, gogonele, roșii, castraveți, morcovi, sfeclă, varză sau pepenași. Unii preferă să le lase în saramură, alții în oțet.

Ce trebuie să faci după ce pui saramura?

O regulă importantă pe care o știu mulți este să nu se oprească la prima tarabă, ci să inspecteze piața întreagă pentru cele mai bune prețuri, ba chiar să facă toate cumpărăturile aproape de finalul sezonului când ele vor avea un preț puțin mai scăzut. De asemenea, mulți procedează într-un fel aparte în privința saramurii, lăsând borcanele la soare preț de maximum două zile.

Nina Rus, producător murături: ″În momentul în care punem saramura, o să rămână așa două zile la soare, fară capac, apoi, a doua zi, noi o să luăm apa. Saramura o fierbem din nou, o strecurăm și o turnăm peste castraveți din nou”.

Paul Căpușan, producător: “Prețurile au crescut anul acesta cu aproximativ 20%, deoarece și materia primă s-a scumpit, iar dacă anul trecut găseam un borcan de murături asortate cu 10 lei, acum e 12 lei”.

0 0 votes
Article Rating


SURSĂplaytech.ro
Articolul precedentActivitatea scolilor din judetul Iasi a fost restransa in mediul on-line din cauza numarului mare de cazuri de COVID-19
Articolul următorCategoria de români care beneficiază gratuit de curent electric. Ce condiții trebuie îndeplinite
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments