Compania de construcții Inamstro în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași a finalizat cu succes acțiunea de plantare a 250 arbori în Cartierul Frumoasa, Iași. Acțiunea de plantare a 250 copaci în cartierul Frumoasa Iași a fost finalizată cu succes. Inițiativa de îmbunătățire a spațiilor verzi din mediul urban de pe strada Dimineții a fost finanțată de către compania de construcții Inamstro. În total au fost plantați 250 arbori de diferite specii printre care tei, paltin, mesteacăn și prunus.
Reamintim că campania de plantare a 250 arbori în cartierul Frumoasa Iași a demarat la data de 22.09.2021. Primăria Municipiului Iași în parteneriat cu compania Inamstro și asociația “Glasul Vieții” au desfășurat evenimentul în cadrul proiectului „Adoptă un copac”. Astfel, voluntarii au participat nu doar la plantarea arborilor, ci și îi vor monitorizează pentru o anumită perioada de timp.
Puține lucruri se pot compara cu impactul estetic și interesul sezonier pe care îl oferă arborii într-un cartier rezidențial. Aceștia oferă o atracție vizuală imensă în orice zonă și îmbunătățesc semnificativ calitatea vieții.
Cu gândul la importanța pe care o au spațiile verzi pentru mediul urban, grupul de inițiativa Inamstro și-a propus să implice un număr cât mai mare de oameni în acest demers. Recunoscută pentru contribuția adusă mediului înconjurător, campania de plantare a fost susținută de mai mulți oameni și voluntari. De aceea, s-a implicat un număr mare de oameni, printre care copii, familii, voluntarii asociației „Glasul Vieții” și alți voluntari, care au dorit să participe, alături de sprijinul acordat de către Primăria Municipiului Iași prin intermediul Servicii Publice IAȘI S.A.
Scopul principal al inițiativei este de a contribui la îmbunătățirea spațiilor verzi din cartierul rezidențial Frumoasa. Rolul spațiilor verzi urbane este acela de a îmbunătăți calitatea aerului, de a reduce zgomotul și de a crește biodiversitatea. Copacii ne îmbunătățesc calitatea aerului prin filtrarea prafului nociv și a poluanților precum ozonul, monoxidul de carbon și dioxidul de sulf din aerul pe care îl respirăm.
Cercetările au arătat, de asemenea, o reducere cu 60% a particulelor provenite de la gazele de eșapament ale mașinilor pe străzile înconjurate de copaci. Arborii formează, de asemenea, o barieră eficientă de absorbție a sunetului, care ajută la reducerea poluării fonice urbane nedorite.
Astfel, datorită inițiativei companiei Inamstro, cartierul Frumoasa din Iași a devenit mai verde cu 250 arbori, contribuind la îmbunătățirea calității vieții urbane.