Vor fi construite 40 de paturi de Terapie Intensivă la Spitalul de Recuperare pentru a susține sistemul medical

0
117

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași a vorbit despre situaţia paturilor de Terapie Intensivă. Acesta a subliniat faptul că vor fi alocate sumele de bani necesare pentru contruirea a 40 de paturi de ATI.

Edilul vorbeşte despre faptul că paturile vor fi ca un răspuns la o situaţie în care Spitalul de la Lețcani nu va funcţiona. Pe de altă parte, primarul a menționat faptul că stația de oxigen de la Spitalul de Recuperare s-a oprit într-o noapte. Într-o interventie, Mihai Chirica a explicat faptul că vor fi alocate sumele de bani necesare pentru construirea a 40 de paturi de Terapie Intensivă. Aceste paturi vor fi operationate în contextul în care Spitalul de la Leţcani ar intra în incapacitate de funcţionare:

Spitalul de Recuperare a prezentat un proiect, proiect supus şi votului Consiliului Local, despre construirea unei reţele pentru 40 de paturi inclusiv partea de alimentare a paturilor, cu o valoare de peste 5 milioane de lei. Suma o vom pune la dispoziţia Spitalului de Recuperare, pentru a putea răspunde în situaţia în care Spitalul de la Lețcani va intra în incapacitate de funcţionare cu Spitalul de Recuperare.

Este adevărat şi trebuie să menţionez acest lucru, nu putem să substituim în totalitate activitatea Spitalului de la Lețcani sau a altor secţii de ATI din municipiu pentru că avem nevoie de personal specializat pe care Spitalul de Recuperare nu îl are pentru că nu are acest profil, sigur medicație adaptată la tipul de boală. Nu poate fi o funcţionare temporară pentru că toate celelalte echipamente existente în salon nu sunt 100% adaptate unei secţii ATI, neavând condiţiile de funcţionare cu exces de oxigen în aerul respirat”, a declarat primarul.

1 1 vote
Article Rating


Articolul precedentIubita lui Reghecampf, atac dur la Anamaria Prodan
Articolul următorCompania Blue Air anunță trei noi zboruri sezoniere spre insulele grecești Mykonos, Zakynthos și Heraklion
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments