Anchetă în cazul unui militar care a împușcat câinele unui vecin

0
46

Un plutonier adjunct principal de la Centrul Militar Județean Suceava a fost trimis în judecată recent de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Iași, pentru două infracțiuni legate de uz de armă fără drept și împușcarea câinelui unui vecin.
Cristian Pustiu este vânător autorizat, deținător de armă. În ziua de 7 august a.c. și-a pierdut cumpătul și a descărcat arma într-un loc public. Incidentul s-a petrecut la Boroaia, unde locuiește militarul.
Acesta ar fi folosit arma de vânătoare pentru a împușca un câine de talie mică, al unui vecin. Militarul ar fi tras de pe proprietatea sa însă spre poarta vecinului. Câinele a fost împușcat mortal, iar o parte din alice au intrat în gardul vecinului. Prin urmare, deși militarul a susținut că totul s-a întâmplat pe proprietatea sa, cercetarea la fața locului a indicat clar că focul s-a interferat din plin cu locul public, drum, gardul vecinului etc.
Cristian Pustiu a fost plasat sub control judiciar din luna august, iar recent, la final de octombrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Iași l-a trimis în judecată pentru două infracțiuni: uz de armă fără drept și infracțiunea de ucidere a animalelor cu intenție. Contactat de Monitorul de Suceava, prin avocat, cadrul militar a precizat că nu poate face nici un fel de declarații, având în vedere statutul său și ancheta în curs.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentSpitalul Sfântul Spiridon din Iaşi administrează anticorpi monoclonali persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 care nu sunt în stare gravă
Articolul următorLiturghii în limba engleză la Catedrala Catolică din Iași
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments