Ateneul Național Iași a restaurat mormântul lui Gavriil Musicescu

0
73

În cadrul proiectului de evocare a personalităților trecutului, inițiat de Ateneul Național din Iași în acest an, prin restaurare mormintelor-monumente istorice sau de arhitectură ale acestora, aflate în Cimitirul Eternitatea, instituția a restaurat și mormântul lui Gavriil Musicescu. Muzician de înaltă pregătire, director al Conservatorului ieșean, dirijor și fondator al Corului Mitropolitan din Iași, primul cor mixt din România, Gavriil Musicescu a atins, în existența sa, toate expresiile muzicale, fiind interpret, dirijor, profesor, compozitor și muzicolog.

În semn de apreciere și recunoștință, Ateneul Național din Iași a restaurat mormântul-monument istoric al acestei personalități emblematice a muzicii românești. Ceremonia de resfințire a monumentului va avea loc marți, 9 noiembrie 2021, de la ora 15.30, în Cimitirul Eternitatea.

Mormântul monument istoric a fost restaurat de Ateneul Național din Iași, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și al Direcției Județene pentru Cultură Iași.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentArbitrul internațional Vlad Ciobanu va participa la un seminar de perfecționare pentru arbitrii de top de futsal (First și Elite Category)
Articolul următorParcul Ciurchi este unul dintre cele mai mari din oraș. Acesta va fi reamenajat
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments