Dezmăț și ignorare crasă a oricărei restricții în cârciuma unui fost polițist de la Rutieră. Este vorba de Restaurantul “La Cumătru”din Bucium, care a găzduit în weekendul trecut un botez cu 100 de persoane, într-un separeu cu o capacitate de 70 de persoane, iar sala centrală localului a fost arhiplină. Patronul acestui local, fostul polițist Virgil Carp, acuzaț de mită în Dosarul Rutiera, ridică din umeri și își sacrifică angajații. “Eu nu știu nimic. Nu am ce să comentez”.
Un botez, cu zeci de persoane, a avut loc în acest weekend la Restaurantul “La Cumătru”din Bucium. Evenimentul se înscrie în zona penală, a zădărnicirii combaterii bolilor, în condițiile în care la Iași sunt interzise organizarea de evenimente private- nunți, botezuri etc., excepție făcând doar cele religioase. Acest reprobabil act de sfidare voluntară a restricțiilor impuse de autorități spune multe despre acest patron hrăpăreț care nu s-a lăsat de acaparat beneficii ilegale nici măcar atunci când purta uniforma statului. Mai mult, se pune întrebarea legitimă cine îl acoperă pe acest individ care pentru un ban în plus a riscat sănătatea angajaților și a clienților deopotrivă, și unde au fost instituțiile statului, aceste pisici cu clopoței care anunțaseră cu câteva zile înainte o intensificare a acțiunilor de control pentru monitorizarea aspectelor legate de respectarea restricțiilor și măsurilor preventive, incluzând certificatele care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală, care la momentul chefului de la Restaurantul La Cumătru erau facultative.
Reporterii 7est au încercat să obțină o reacție din partea administratorului acestui local, dar acesta a refuzat să comenteze incidentul. “Eu nu știu nimic. Nu am ce să comentez”, este tot ce a putut spune Virgil Carp.
De menționat este și faptul că petrecerea a avut loc cu formație, solistul intrând destul de des în separeul în care se aflau petrecăreții, în al cărui spațiu îngust s-au consumat mai multe dansuri, cât și pe ringul central, acolo unde s-au prins în hore și clienții obișnuiți ai restaurantului.
Un dezastru de cârciumă
Lipsa de respect față de lege și client este o a doua natură pentru patronul Virgil Carp. De-a lungul timpului, clienții s-au plâns de servirea care este un dezastru, de personal puțin, necalificat și sictirit, de spațiile neîncălzite sau de mâncarea congelată și reîncălzită, care nu avea niciun gust
“Nu știu cum este bucătăria organizată, căci mirosul de mâncare este împrăștiat în restaurant. Toaletele lasă de dorit. Dezastru din punctul meu de vedere. La atâta spațiu, puteau sa facă toaletele mai mari. De curățenie nici nu mai vorbesc! Nu au o persoană care să asigure curățenia permanent. Ușă stricată, foarte îngust, intri cu teamă să nu atingi toaleta. Ușa deschisă dă exact în vasul de toaletă, ar fi trebuit să se deschidă spre exterior, ca să ai un pic de spațiu. De la o anumită ora au o orchestră care cântă, dar sonorizarea e prea puternică, că nu te mai poți înțelege cu cel de lângă tine. Nu mai merg aici”, este nemulțumirea unui client.
“Am fost la o masă festivă acolo. Locația este superbă. Nu același lucru îl pot spune despre bucătar și ospătari care sunt sub orice critică. Am comandat somn prăjit, care era prea făcut și jumătate din cantitate era coloana vertebrală. Ospătarii stăteau afară, pe telefoane, iar noi așteptam înăuntru comenzile de băuturi. Din meniu, ospătarii nu știau că s-au terminat mai multe licori. Unii spuneau că nu mai au limonadă, altii ne-au adus-o cu întârziere. În sfârșit, nu recomand din cauza tratației care lasă de dorit”, susține un alt ieșean.
“Ospătari tineri, fără nici un chef de muncă, mâncarea care vine foarte greu și cu insistențe… muzica aia prea tare. Este practic, insuportabilă…Mi se pare o mare idioțenie să faci un eveniment, precum un botez, și să închiriezi doar o jumătate din local. Din cauza muzicii, nu poti sa stai de vorbă cu un om lângă tine, fără să țipi. Spațiul de joacă pentru copii e lăsat de izbeliște, nu s-a m-ai investit nimic în el. Și ce s-a stricat nu se repară. Sunt două prize neizolate, accesibile copiilor, și se permite fumatul pe holul de la intrare, chiar dacă scrie ca este interzis. Mâncare bună, dar frig în sală. Explicația- nu pornesc centrala pentru că atunci când se umple localul cu 160 de persoane se face foarte cald. Cum eram aproape 20 printre care și copii, am stat în frig. Rușine! Daca vreți să vă simțiți nașpa, e locul ideal”, a conchis un alt client.
Polițistul –patron, abonat la bătăi în trafic
În anul 2009, agentul de Poliție Rutieră Virgil Carp a fost beneficiarul unui cap în plină figură din partea pasagerul din dreapta al unui autoturism oprit pentru verificări. Agresorul a ajuns pe mana Poliției, fiind întocmite dosare penale. Agentul Carp a mai fost implicat într-un asemenea incident, în cursul aceluiași an, când a fost înjurat și agresat în trafic de un tânăr motociclist de 17 ani și de familia acestuia. Carp a fost luat la bătaie după ce a încercat să-l oprească pe tânărul aflat pe motocicletă. Aceste corecții aplicate omului legii se pare că au și un motiv, potrivit căruia Virgil Carp nu ar fi fost chiar ușă de biserică și nu ar fi acționat cu predilecție în litera și spiritul legii.
“Șpăgaru ăsta merită închis. Are acum o groază de procese verbale de accidente cu daună, aceeași mașină cu numere roșii implicată în mai multe accidente, și fraudează asiguratorii. Toate procesele verbale sunt semnate de Carp Virgil, de ce nu se sesizează cei de la Grupama, de ce coruptul ăsta nu e condamnat pentru ceea ce face și șpăgile care le ia? Nu le plângeți de milă, că ei ne scot vinovați chiar și când nu suntem, dar își îngroașă conturile”, sunt reacțiile unor șoferi de la acea vreme.
Se pare că în perioada în care a fost polițist, Virgil Carp era abonat cam la toate bătăile pe care un polițist le putea primi de la șoferii contravenienți sau nu.
Cap de afiș în celebrul Dosar Rutiera
La un an distanță de cele două incidente, polițistul Virgil Carp cade iar victima unui șofer. Poliţistul ghinionist este amenințat și jignit de omul de afaceri și interlopul Gheorghe Clapon. În perioada în care Carp era ciuca bătăilor fizice și de joc ale diverșilor șoferi, acesta era, încă de pe atunci, patron de cârciumă, deținând Restaurantul Poitiers. În anul 2009, polițistul Virgil Carp este acuzat de fapte de corupție, alături de alți 50 de oameni ai legii. Cei 51 de agenți, 41 din cadrul Poliției Rutiere și 10 de la secțiile de poliție din Iasi, au fost cercetați penal pentru abuz în serviciu, trafic de influență sau chiar luare de mită. Virgil Carp a scăpat basma curată, iar acum patronează la cel mai murdar mod o afacere, tratându-și clienții ca pe niște contravenienți, pe banii lor.