Oamenii Veranda. Bogdan Gurguța a transformat clasica pizza într-o delicatesă cu blat napoletan și trufe

0
479

Pizza este una dintre cele mai populare mâncăruri, dar complex de realizat, daca o vrem cu un blat executat corect, dupa retete tradiționale readaptate, cu toppinguri delicioase! Bogdan Gurguța face parte din echipa Restaurantului Veranda și ne va povesti mai multe despre experiența sa în domeniul gastronomiei.

Bogdan Gurguța: Am placerea sa fac parte din echipa Veranda. Lucrez ca pizzer si ajut la dezvoltarea unui segment al restaurantului, si anume: pizza. Cand spui pizza te gandesti la un lucru simplu dar va asigur ca este un proces complex care necesita atentie, rabdare, si constanta.

2. Ce experienta ai dobandit?
Bogdan Gurguța: Am inceput la o mica pizzerie din Iasi, dar nu m-am gandit vreodata ca o sa lucrez in bucatarie! Am terminat liceul, am inceput facultatea, dar pentru ca parintii mei nu aveau destui bani am decis sa ma angajaez. Am incercat sa fiu barman, dar nu am avut succes si printr-o cunostinta am inceput sa lucrez la acea pizzerie. Aici am primit o oferta sa plec in Franta si bineinteles că am plecat. Am lucrat timp de șase ani unde am dobandit destula experienta si m-a ajutat sa ma dezvolt profesional.

3.De ce ai ales Veranda?
Bogdan Gurguța: Am venit in vacanta si urma sa se deschida Veranda, cunosteam cheful bucatar care urma sa se implice si prin el am ajuns sa implementez aluatul, retete si toate cunostintele mele in legatura cu pizza. M-a surprins amploarea proiectului Veranda, patronii tineri si dornici de a investi in lucruri de calitate, dupa cum se si observă! Aceste aspecte m-au convins sa raman in tara si cu ajutorul tuturor colegilor sa pun umarul la dezvoltarea restaurantului Veranda

5.Care este preparatul preferat?
Bogdan Gurguța: Deși pizza este delicioasă, am numeroase alte preparate care imi plac, dar ma opresc la unul si anume: risotto cu creveti si dovlecei! In general imi place risotto, dar acesta este special: cremozitatea, rosiile deshidratate si, crevetii, si nu in ultimul rand executia corecta il face sa fie minunat, asa ca vi-l recomand din inima!

6.Prin ce se diferentiaza o pizza Veranda? Termenul pizza este foarte cunoscut in lume, diferite retete, diferite toppinguri.
Bogdan Gurguța: Noi producem o pizza de calitate si aici ma refer la un blat napoletan lasat la dospit 48 de ore, ingrediente de calitate, si cred ca asta ne face sa fim printe cei mai buni.

7.Cea mai atipica pizza?
Bogdan Gurguța: Imi vine in minte, din prima pizza cu trufe. Trufele sunt considerate alimente de lux, fiind folosite numai la prepararea celor mai rafinate retete, acompaniate de cele mai fine branzeturi.

8.Care este rolul unei echipe?

Bogdan Gurguța: Esential as putea spune, chiar daca individual suntem toti buni, daca nu am forma o echipa nu am putea aduce calitate si nu am scoate in evidenta retetele preparate cu grija de chef Ionut Budui

9.Cum a fost activitatea din domeniul HoReCa în ultimele luni?
Bogdan Gurguța: Destul de grea, am incercat sa ne adaptam, sa gasim solutii pentru a ne satisface clientii, bineinteles fara sa renuntam la calitate si eu zic ca am reusit. Trecem printr-o perioada grea mai ales in domeniul HORECA, trebuie sa fim o echipa si cu siguranta vom depăși aceste momente! Vă astept cu drag la restaurantul Veranda!

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments