Primăria Iași dorește să amenajeze spațiile verzi

0
196

În urma doleanțelor exprimate de ieșeni, care arată cum spațiile verzi sunt tot mai reduse, iar construcțiile le afectează din ce în ce mai puternic, primăria a decis să refacă spațiile dintre blocuri, care nu au mai fost îngrijite de ani întregi.
Pentru aceasta, a comandat un studiu de fezabilitate pentru câteva dintre ele. Terenurile care urmează a fi studiate au o suprafață totală de 42.114 mp și se află în:
– strada Bistrița (Bl. A1-A8) – 1.945 mp,
– strada Sarmisegetuza (bl. R11-R12, Q4-Q8, B2, DA14-DA19, R8-R13) – 16.908 mp,
– bulevardul Regele Ferdinand I al României (Splai Bahlui – Mal Stâng) (bl. B1-B6) – 12.159 mp,
– bulevardul Regele Mihai I al României (Splai Bahlui – Mal Drept) (bl. I1) – 5.245 mp,
– șoseaua Națională (bl. C2-Q2) – 3.723 mp,
– aleea Tudor Neculai (bl. 937-939) – 2.134 mp.

Conform caietului de sarcini aferent licitației care va fi lansată în această perioadă, restaurarea spațiilor verzi dintre blocurile din Iași se impune ca o necesitate, întrucât spațiul ocupat de plante a devenit inestetic. Plantele existente au crescut și s-au dezvoltat aglomerând zonele, iar gazonul, mobilierul urban, aleile, parcările auto și iluminatul lipsesc. Ca urmare a faptului că nu s-a investit în zonele dintre blocuri o lungă perioadă de timp, întreg spațiul verde și-a pierdut din farmec, necesitând lucrări de modernizare și reabilitare care să pună în valoare zonele studiate și să ofere confort psihic și fizic.
Pentru restaurarea spațiilor verzi dintre blocuri se impune ca studiul de fezabilitate să cuprindă elaborarea documentației tehnico-economice, precum și studii de teren (studiu geotehnic și studiu topografic).
Studiul peisagistic va trebui să aibă în vedere reamenajarea spațiilor verzi, elemente de arhitectură peisagistică, alei pietonale, coșuri de gunoi, obiecte de mobilier urban, parcări auto, iluminatul funcțional al traseelor. De asemenea, sunt necesare realizarea documentației tehnice pentru sistemul de irigare, estimarea impactului asupra mediului înconjurător și calcularea costurilor estimative ale investiției.
Valoarea maximă a achiziției documentațiilor menționate este de 84.033,61 lei, fără TVA, respectiv 100.000 lei, cu TVA.
Termenul de întocmire a documentației este de trei luni de la data semnării contractului.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments