România, țara care nu-și iubește copiii: săraci, bătuți, flămânzi sau violați

0
155

Copii sărăci care renunță la școală sau nici măcar nu ajung să vadă vreodată o sală de clasă. Fete de 10-11 ani care rămân însărcinate, apoi sunt alungate din ceea ce numesc familie. Părinți neglijenți sau violenți din vina cărora pruncii mor în chinuri. Un sistem de educație pasiv care face prea puțin pentru cei pe care ar trebui să ne bazăm în viitor.

Autoritățile se plâng că natalitatea scade în România însă n-au un plan pentru viitorul copiilor care se nasc în această țară. Direcțiile pentru protecția copilului sunt mai mereu depășite de situație.

Mai grav este că nici școala nu face mare lucru, iar acest fenomen se întâmplă, după cum spunea Mircea Miclea, psiholog și profesor universitar doctor la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, într-un interviu pentru Ziare.com, din cauza faptului că ”elevii nu produc voturi”.

Câți copii se mai nasc în România
Conform unui studiu citat de Digi 24, în 2020 s-au născut puțin peste 160.000 de copii, cel mai mic număr din 1967 și până în prezent.
Dacă ne uităm în urmă, la anul 1990 când au fost peste 300.000 de nașteri, vedem că natalitatea a scăzut dramatic. Pandemia a mai schimbat puțin lucrurile, astfel că în primele 8 luni ale lui 2021 numărul de bebeluși a crescut ușor. Specialiștii se așteaptă ca până la finalul anului să avem un total de 200.000 de nou născuți.

Însă nu mai puțin de 4 milioane de oameni a pierdut România în ultimii 30 de ani, iar această scădere demografică va avea efecte pe piața muncii. De altfel, deja sunt industrii care se plâng de lipsa angajaților.

Mai mult, România este țara unde 10 salariați susțin 9 pensionari. Ideal și sustenabil ar fi ca raportul să fie de 4 lucrători activi la un singur pensionar. Dacă acest scenariu nu va deveni realitate, în 2030 bugetul României de pensii nu va mai putea susține plățile către seniori.

Fete care ar trebui să se joace cu păpușile au grijă de proprii copii
Conform unui studiu al Organizației Salvați Copiii, vârsta medie a nașterii primului copil în cazul mamelor minore din zonele rurale defavorizate din România este mai mică de 16 ani. Sunt mame care la nici 23 de ani împliniți nasc deja al cincilea copil. De ce se întâmplă aceste lucruri?

”Cifrele prezentate arată faptul că sunt mai multe cauze care duc la această situație: sărăcia, lipsa accesului la servicii medicale, lipsa accesului la informații și lipsa accesului la educația sexuală. Fiecare zi amânată este în defavoarea copiilor și trebuie sa vorbim despre cum ajung aceste fete să fie incluse în programe de prevenție”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, într-un comunicat de presă.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments