A FOST SEMNAT CONTRACTUL DE PROIECTARE A SPITALULUI REGIONAL DE LA IAȘI

0
156

În ședința de Guvern de miercuri, 8 decembrie 2021, la solicitarea prim-ministrului ca subiectul celor trei spitale regionale să fie un punct prioritar pe agenda Ministerului Sănătății, domnul ministru Alexandru Rafila a răspuns că „pentru Iași s-a semnat contractul pentru proiectare”.

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, declară că „este un pas foarte important în direcția construirii cât mai rapide a Spitalului Regional de Urgență din Iași. De altfel, proiectul din orașul nostru a rămas cel mai avansat din cele trei spitale de acest tip care vor fi ridicate în România (alături de Cluj și Craiova), iar acest lucru ne dă speranțe în privința concretizării sale într-un termen optim”.

Noul spital va avea 850 de paturi, iar menirea sa este de a înlocui actualul Spital Judeţean de Urgenţe „Sfântul Spiridon”, vechi de 260 de ani, şi va îmbunătăţi activitatea de predare şi cercetare de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi. Se speră că noul spital va fi operațional în 2027.

1 1 vote
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments