Ambasadorul Germaniei a fost prezent la Iași pentru a stabili noi oportunități de dezvoltare în domeniul economic și IT

0
80

Pe data de 2 decembrie, primarul Mihai Chirica a primit la Palatul Roznovanu vizita Ambasadorului Republicii Federale Germania la București, Excelența Sa dr. Peer Gebaeur. Ambasadorul a fost însoțit de Sonja Gebauer, șefa Secției cultură, educație și minoritate germană din cadrul Ambasadei. La întâlnire a participat și președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Discuțiile au vizat posibilitățile de colaborare în domeniul economic. Astfel, Excelența Sa a subliniat interesul firmelor germane și al Ambasadei pentru colaborarea în domeniul IT, Iașul fiind considerat un hub tot mai important în regiune, în care activează mari companii germane, printre care Continental, aflată în plină expansiune. Primarul Mihai Chirica a adus în discuție deschiderea municipiului și a județului Iași față de firmele germane care doresc relocarea din China în Europa, în contextul necesității stimulării activității economice pe continentul european pentru asigurarea independenței economice și sustenabilității, necesitate evidențiată și în perioada pandemiei de COVID-19.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentMedicii stomatologi cer de urgență suspendarea Ordinului 1761/2021 și a controlului DSP-urilor teritoriale până la corectarea anomaliilor din acest ordin referitor la medicina dentară
Articolul următorA fost prelungit termenul de reabilitare a Filarmonicii din Iași
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments