Politehnica Iasi, la bilanț. CONCLUZII LA FINALUL UNUI AN PLIN DE ÎNCERCĂRI

0
215
Politehnica Iasi

Se încheie unul dintre cei mai dificili ani din istoria fotbalului ieșean. Poli și cei cărora le pasă de culorile alb-albastre au avut de suferit pe multe planuri. Echipa a retrogradat în liga secundă, scandalurile s-au ținut lanț, datorii imense s-au adunat – aproape de 2 milioane de euro și, implicit, imaginea clubului a avut mult de suferit. Acesta era peisajul în Copou la finalul lunii mai, unul sumbru. Când mai toate grupările din țară pregăteau noul sezon, Politehnica naviga în ape tulburi, între desființare, înscrierea echipei de seniori în divizia județeană sau continuarea activității în eșalonul al doilea cu toate problemele grave, lipite ca o etichetă, aproape imposibil de șters, pe sigla clubului.

Comunitatea ieșeană a dat semnalul că povestea trebuie să meargă mai departe. Aleșii municipiului au arătat că orașul nu se poate lipsi de importantul brand și, la mijlocul anului, a fost parafat actul renașterii fotbalului ieșean. În ședința Consiliului Local s-a votat favorabil finanțarea clubului cu 6,77 milioane de lei. În prima fază, cu peste 4,7 milioane au fost achitate exclusiv datorii către jucători, antrenori, angajați, federație, ligă plus alte plăți restante aferente sezonului 2020-2021 al Ligii I. A fost primul pas, unul important, însă pe plan sportiv situația era critică. Cu mai puțin de șase săptămâni înainte de startul campionalului ligii secunde echipa nu avea staff tehnic și mai erau doar 3 jucători sub contract. Treptat, lotul a prins contur, în ciuda reticenței fotbaliștilor de a semna cu un club aflat pe buza prăpastiei. A fost definitivată și componența bancii tehnice. Cu toate aceste dificultăți, Poli a câștigat 7 jocuri oficiale, a pierdut 8 și a mai înregistrat 3 remize. Golaveraj pozitiv, cu 22 de goluri marcate și 19 primite în campionat și cupă.

Selecția jucătorilor de la echipa mare și academie la acțiunile loturilor naționale reprezintă un alt semnal că luminița se vede, chiar dacă tunelul nu e chiar scurt. Mai mult decât atât, faptul că Poli a atras sume importante, peste 250 de mii de euro din diferite parteneriate, bilete și abonamente denotă faptul că fotbalul ieșean există, respiră și are perspective reale de însănătoșire. Și stadionul din Copou îmbracă haine noi după ce în a doua jumătate a anului s-au derulat ample lucrări de renovare care vor continua. Tratamentul pare a fi unul de durată, include și un audit aflat în plină desfășurare, dar faptul că Politehnica a trecut de la terapie intensivă în salon ne face să credem că, în curând, clubul din Copou va respira, din nou, aer curat.

Finalul anului 2021 găsește angajații Politehnicii cu salariile la zi, pas important spre normalitate. Grație unor noi fonduri din bugetul local, peste 1,5 milioane de lei pentru desfășurarea activității clubului, inclusiv a academiei, cu 4 echipe în campionatul Elite în actualul sezon, Poli poate începe noul an cu încredere și dorința de a face pași siguri spre îndeplinirea obiectivului propus: revenirea în Liga I în 2023. Suntem conștienți că, pe lângă speranță, e nevoie de implicare, atașament, profesionalism. De aceea, ușa Politehnicii este larg deschisă celor ce împărtășesc nazuințele noastre și sunt gata să pună temelie trainică și carămizi pentru clădirea unui club redutabil.

Sărbătorile de iarnă sunt prilej de voie bună, clipe de neuitat alături de cei dragi, optimism, gânduri pozitive. Vă dorim tuturor, de la suporteri la jucători și antrenori, de la colegi la parteneri un an mai bun decât cel care se încheie. Și, mai ales, să ne bucurăm împreună de succesele Politehnicii Iași!

La mulți ani!

Manager executiv,

Florin Briaur

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments