Sfaturi de îngrijire și întreținere a unei combine frigorifice

0
145

A avea un stil de viață sănătos și durabil începe cu o casă mai sustenabilă. În viața noastră de zi cu zi, mulți dintre noi încercăm să luăm decizii pentru binele mediului înconjurător. Aceste decizii includ adesea reciclarea, cumpărarea de produse cu mai puține ambalaje și atenția cu privire la consumul nostru de energie și apă. Îngrijirea și întreținerea corespunzătoare a lucrurilor pe care le folosim pot prelungi durata de viață a acestora și pot reduce și mai mult impactul nostru asupra mediului.

O combină frigorifică Beko funcțională este adesea considerată un esențial. Atunci când nu funcționează, este o reparație costisitoare sau, chiar mai rău, o înlocuire costisitoare – și o mulțime de materiale irosite care ajung la un depozit de deșeuri. Dar știați că există lucruri pe care le-ați putea face pentru a le îmbunătăți funcționarea și pentru a le ajuta să dureze mai mult?

Cunoscându-vă combina frigorifică Beko prin întreținerea regulată, puteți face reparații proactive cu mult înainte ca aceasta să se strice, economisind timp și bani pe termen lung. Prin îngrijire regulată, puteți identifica și remedia scurgerile de energie, evita reparațiile surpriză și puteți prelungi durata de viață a frigiderului dvs. cu până la 20 de ani!

Întreținerea bilunară a frigiderului

Menținerea unei combine frigorifice în perfectă stare de funcționare nu necesită prea mult. Programarea a doar 30 de minute de întreținere a frigiderului o dată la două luni vă va menține alimentele mai proaspete și mai sigure.

Probabil că vă curățați deja combina frigorifică Beko în mod regulat, pentru a o menține fără mirosuri, dar iată o scurtă trecere în revistă:

  • Curățați-l. Scoateți totul din frigider, aruncând sau compostând articolele vechi și expirate. Nu uitați să verificați datele de expirare de pe sticlele de condimente!
  • Ștergeți totul. Folosind un burete sau o cârpă și apă caldă cu săpun, ștergeți toate suprafețele, inclusiv partea inferioară a rafturilor, sertarele pentru produse și șinele sertarelor. Asigurați-vă că folosiți un detergent fără aditivi chimici!
  • Frecați mizeria. Dacă găsiți mizerii lipicioase și lipicioase, asigurați-vă că le frecați bine, pentru a îndepărta murdăria.
  • Organizați. Puneți metodic obiectele la loc în combina frigorifică Beko curată. Aveți grijă să aranjați lucrurile cu filozofia primul intrat, primul ieșit, pentru a vă asigura că folosiți mai întâi alimentele care vor ajunge cel mai repede la data de expirare. Acest pas va face mai ușor să vizualizați ce aveți la ora cinei și ori de câte ori cineva ia o gustare.
  • Înăbușiți mirosurile. Adăugați o cutie de bicarbonat de sodiu sau alte deodorante la fiecare 2-3 luni, pentru a absorbi mirosurile de alimente și pentru a vă menține combina frigorifică Beko cu un miros proaspăt.
  • Resetați temperatura. Cadranele de temperatură se pot lovi cu ușurință atunci când faceți curățenie sau când duceți lucruri înăuntru și afară. Verificați să vă asigurați că frigiderul și congelatorul sunt setate la temperaturile corecte.
  • Păstrați-l plin. Chiar dacă preferați să mâncați în oraș sau dacă aveți nevoie de o fugă la cumpărături, este esențial să vă păstrați combina frigorifica Beko plină, pentru a menține temperatura internă rece (masa termică).

De ce ar trebui să curățați și să verificați tăvile de picurare și garniturile de la ușă ale frigiderului?

Frigiderul dvs. are o tavă de picurare situată în partea de jos a unității pentru a colecta condensul și topirea gheții. Curățarea acesteia la fiecare 2-3 luni va preveni acumularea de bacterii. În mod similar, garniturile, sau garniturile de etanșare din jurul marginilor ușii, trebuie curățate și verificate la fiecare 2-3 luni. Această întreținere regulată va asigura o etanșare etanșă care va controla temperatura internă și va evita orice scurgere de energie. Asociați aceste două sarcini, pentru o întreținere rapidă și ușoară a frigiderului.

Verificați dacă există fisuri și deformări. Dacă găsiți vreuna, înlocuiți garnitura pentru o etanșare etanșă. Efectuați „testul bancnotei” Puneți o bancnotă în ușă și închideți-o. Încet, încercați să scoateți bancnota fără să deschideți ușa. Dacă aceasta alunecă afară fără rezistență, atunci este timpul să înlocuiți garniturile.

5 2 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments