TAXAREA CRIPTOMONEDELOR ÎN ROMÂNIA: INFORMAȚII DE LA ANAF

0
140

Veniturile realizate de persoanele fizice din transferul de monedă virtuală reprezintă venituri impozabile și le sunt aplicabile prevederile Capitolul X „Venituri din alte surse” din Titlul IV – „Impozitul pe venit” din Codul Fiscal.

Persoanele care realizează venituri din transferul de monedă virtuală au obligația de a declara aceste venituri prin completarea şi depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice – Capitolul I.

Datele privind veniturile realizate trebuie declarate la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai, inclusiv, a anului următor celui de realizare a venitului.

Impozitul pe venit datorat pentru aceste venituri se calculează de către contribuabil prin aplicarea cotei de 10% asupra câştigului realizat, determinat ca diferenţă pozitivă între preţul de vânzare şi preţul de achiziţie, inclusiv costurile directe aferente tranzacţiei.

Câştigul sub nivelul a 200 lei/ tranzacţie nu se impozitează, cu condiţia ca totalul câştigurilor într-un an fiscal să nu depăşească nivelul de 600 lei.

Celor interesați le recomandăm să citească Broșura_criptomonede_ANAF.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments