Un vidanjor de la ApaVital, patron de cârciumă și spălătorie auto prin suveica firmelor fantomă

0
1907

Un angajat de la ApaVital și-a  deschis de ceva vreme în cartierul Alexandru cel Bun, o cârciumă și o spălătorie auto … dintr-un salariu de 3000 de lei. În fapt, nu este altceva decât o reeditare a golăniilor de acum 10 ani, prin care Marius Șrainer controlează din umbră firme în care introduce ca administratori sau asociați persoane culese de pe stradă, scopul fiind acela de a obține venituri ilicite. Terasa din cartierul Alexandru  funcționează acum în mod ilegal, aceasta trebuind să își închidă activitatea încă din luna septembrie

O cloacă infectă s-a insinuat de câteva luni în peisajul cârciumile sordide din cartierul Alexandru cel Bun. Terasa Cocoș nebun, administrată de Marius Șrainer – fost lider de galerie la Poli Iași, a ajuns imediat după deschidere, atât un coșmar pentru locatarii din zona, cât și o experiență umilitoare pentru clienți. Dacă vecinii din zonă s-au declarat revoltați de decibelii întinși la maxim în noapte, acum a venit rândul clienților să își manifeste disprețul și dezamăgirea fără de serviciile execrabile și mâncarea infectă.

Am fost în câteva rânduri la această terasă, iar servirea a fost sub orice critică. Cartofii pai erau sleiți, tentativa de bucătăreasă neavând nici măcar bunul simț să îi încălzească, micii erau puțin unduiți în tigaie, iar în interior erau reci, cele doua straturi prezentând organoleptic  diferențe extreme, semn al pregătirii lor cu cel puțin o zi înainte. Shaorma, de exemplu, se prezintă sub forma unui conglomerate porcesc de cartofi și varză rasă, peste care un neinspirat spălător de vase uns bucătar peste noapte a vărsat un tub de ketchup… Parcă servesc cu resturi niște porci. Nu are nicio prospețime și respect față de clienți, cârciuma asta, nemaivorbind de faptul că deschid și închid când vor ei”, este doar unul dintre zecile de reviews-uri negative la adresa acestei terase

Potrivit actelor de funcționare, această terasa își desfășoară activitatea ilegal, printr-un artificiu la limita legii, agreat complice de funcționarii din Primărie. Astfel, terasa funcționează doar pentru deservirea de produse alcoolice și nealimentare, deși se servește mâncare, prin chioșcul amplasat în fata terasei. Mai mult, în autorizația temporară de funcționare se face vorbire de luna septembrie ca termen de închidere a activității.

Mâncare expirată și neamuri de traistă

Alte probleme sesizate la această insalubră terasă se referă la meniurile fără preț și gramaj, făcute pe niște maculatoare, produse care se regăsesc în meniuri, dar lipsesc cu desăvârșire, în proporție de 50% din bucătărie.

Porțiile sunt făcute nici pe zgârcenie, nici pe barosăneală, într. un echilibru perfect între preț și cantitate sau calitate. În schimb, zgârcenie maximă pe șervețele, pe lucruri care contează, și dezechilibru total în mercurialul prețurilor. O bere Ciuc costă 6 lei, la același preț cu Golden Braun, în condițiile în care diferența dintre cele doua este de cel puțin 1 leu peste tot. Personalul angajat este din categoria tinerelor speranțe sau direct din galeria de la Poli – minori, fără zâmbete comerciale, tuciurii și tatuați, gata sa rupă parpalacele de pe ei dacă spui ceva urât de Poli.

În ce privește clienții, de cele mai multe ori terasa este populată de neamuri mucoase și vulgare, cu bebeluși ținuți în soare și fum de țigară care, de față cu clienții, își reglează conturile familiale, într. un limbaj rudimentar și suburban.

Fără respectarea vreunei norme sanitare normale, nemaivorbind de cele dictate de pandemie, această cloacă infectă este un atentat la sănătatea consumatorilor.

Afacerile necurate ale lui Garoi

Această speluncă infectă este administrate de SC Porto Gallo Food SRL , firmă înființată în anul 2018 cu sediu în Tomești, str. Lalelei 7, al cărei administrator în acte apare ca fiind un anume Vieriu Valentin , asociați Vieriu Valentin cu 51 la sută din acțiuni și Șrainer Corina Iustina  – soția lui Marius Șrainer,  cu 49 la sută. Tot în acte, ca beneficiar real apare Șrainer Corina Iustina, dar în realitate, afacerea este controlată de Marius Șrainer.

Tot Şrainer conduce o spălătorie auto, situată în zona barierei Comat, de a cărei activitate neconformă și poluatoare  sunt legate anumite plângeri care s-au rătăcit, nesoluționate, prin birourile “autorităților competente”.

Garoi, apretat de procurori în dosarul cecurilor fără acoperire

În urmă cu 10 ani, Marius Srainer, zis si „Garoi”, fost șef al galeriei echipei de fotbal Politehnica Iași, ajuns ulterior politician la UNPR – pe funcția de secretar-executiv al organizației municipale, membru în forul de conducere: Biroul Permanent, a fost trimis în judecată sub acuzația de înșelăciune prin intermediul unor firme administrate de niște boschetari, care operau la comanda lui, pe același sistem cu firma care administrează acum cârciuma și spălătoria auto. Potrivit procurorilor, Șrainer a înșelat patru firme cu peste 230.000 de lei. Boschetarii săi semnau cecuri fără acoperire pentru mărfuri pe care ulterior el le vindea cu prețuri de zece ori mai mici.

3.7 3 votes
Article Rating


Articolul precedentAproximativ 13% din populatia Iasiului si a Moldovei se confrunta cu boala cronica de rinichi
Articolul următorUn bărbat a cumpărat din greșeală două bilete identice la loterie și a câștigat de două ori un premiu de sute de mii de dolari
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments