270.000 de lei, factura la gaze pe o lună primită de o școală

0
88
Facturi uriașe la gaze au primit mai multe unităţi de învăţământ din municipiul Bârlad, care ar fi bune de plată zeci sau chiar sute de mii de lei pentru o lună. Potrivit primarului Dumitru Boroş, cea mai mare factură este de 270.000 de lei, echivalentul a 54.000 de euro, scrie Adevărul, care preia o postare pe Facebook a edilului.

„Facturile la utilităţi au îngenuncheat bugetul Bârladului! Astăzi, la solicitarea primarului municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroş, conducerile de la toate unităţile şcolare locale, precum şi de la serviciile externe ale Primăriei, s-a analizat situaţia gravă în care a ajuns bugetul local ca urmare a creşterii tarifelor la utilităţi”, a transmis Primăria municipiului Bârlad, pe Facebook. Edilul oraşului a convocat conducerea şcolilor şi a instituţiilor din subordinea Consiliului Local pentru a discuta şi a găsi soluţii de reducere a consumului de gaz. La întâlnire a fost prezentă şi conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Elena Beldiman, care a informat că, pentru toate cele opt pavilioane în care funcţionează, factura la gaz pe luna decembrie a avut o valoare de 180.000 lei, în condiţiile în care această instituţie este cel mai mare consumator local. „Avem o unitate şcolară care a primit o factură la gaze de 270.000 de lei, pentru o singură lună. Sunt altele care au primit facturi de 83.000 de lei sau de 79.000 de lei şi doar într-un singur caz, o şcoală din Bârlad, a primit o factură rezonabilă. Prin urmare, acum nu o să vă solicit să ţineţi copiii în frig, sau să staţi dumneavoastră, ci vreau să vă rog să fiţi mult mai atenţi la consum şi mai ales să opriţi risipa. Sunt unităţi care funcţionează în clădiri slab izolate termic, unde centralele merg zi şi noapte şi tot nu fac faţă, în condiţiile în care preţul la gaze a explodat.
 
Facturile uriașe, în atenția procurorilor 
 
Foarte multe persoane și instituții au sesizat organele abilitate că au primit facturi nejustificat de mari la lumină sau gaze, după majorarea tarifelor. Ministrul energiei, Virgil Popescu, a afirmat că sunt chiar milioane de facturi greșite, cu prețuri umflate. În acest context, ministrul justiției, Cătălin Predoiu, i-a cerut procurorului general să investigheze „orice tip de activitate infracţională ce ar putea fi desfăşurată în contextul crizei energiei şi a fenomenului asociat de majorare a facturilor la energie”.
0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCe mașini au fost cele mai vândute în 2021
Articolul următorCRISTIAN ANTICI, VICEPRIMARUL DIN VALEA LUPULUI, A DEMISIONAT
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments