Biblia Diavolului: Primul manuscris în care este ilustrat Satana

0
396

Biblia Diavolului este un manuscris care a stârnit foarte multe controverse în rândul oamenilor. Legenda spune că Biblia Diavolului a fost scrisă într-o singură noapte, de un călugăr singuratic care și-a vândut sufletul diavolului, tocmai pentru a scrie această carte.

Alți oameni cred că Satana însuși a coborât pe Pământ și a scris cartea în cauză.

Oamenii un pic mai raționali sau sceptici, consideră că această biblie a fost scrisă de un călugăr pe o perioadă mai lungă, chiar de zeci de ani, în secolul al XIII-lea. Cartea are un volum foarte mare. Se spune că aceasta cântărește aproximativ 75 de kilograme și cuprinde propriul său „Vechi Testament” și „Noul Testament”, precum și diverse alte lucrări.

Aceasta a fost scrisă în Cehia pe care o cunoaștem noi astăzi, la mănăstirea Benedictine din Podlazice. În zilele noastre, manuscrisul este bine păstrat în Librăria Națională a Suediei din Stockholm.

În acest manuscris apare pentru prima dată o ilustrație care ni-l arată pe Diavol. Aceasta se află la pagina 290 a cărții și a stârnit multe controverse la timpul său, și nu numai. Chiar și în zilele noastre, această carte este încă cercetată de specialiști.

Biblia Diavolului este, într-adevăr, un obiect misterios și uimitor. Denumirea sa originală este „Codex Gigas”, care se traduce prin „cartea uriașă”. Însă, datorită paginii din carte în care este reprezentat Satana, și-a căpătat denumirea populară de „Biblia Diavolului”.

Acea ilustrație nu a ajutat numai la denumirea cărții, ci a și inițiat felul în care noi percepem înfățișarea diavolului în ziua de astăzi. Toate reprezentările actuale ale Satanei au la bază imaginea din așa-zisa „biblie”.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments