Conceptul Park&Ride, implementat in Iasi

0
163

Conceptul Park&Ride este simplu: pentru cei din spațiul metropolitan, la intrările în orașul-centru se amenajează spații în care îți poți lăsa mașina personală, pentru a te folosi de serviciile de transport în comun. Astfel se degrevează și traficul, scade și poluarea și se asigură o mobilitate mai mare pentru întreaga populație.

În cartierul CUG va apărea primă platformă de acest tip din municipiul Iași. Primăria a anunțat că pe platforma de la Parcul Științific și Tehnologic Tehnopolis va fi amenajată o astfel de parcare pentru cei care vin cu autoturismele din zona Ciurea.

Șoferii vor putea să-și lase autoturismele pe această platformă, după care vor putea lua transportul public până în zonele centrale din municipiul Iași.

Primăria vrea ca parcările de tip Park&Ride din Iași să fie finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență, finanțat prin Comisia Europeană.

Primăria a luat în calcul un proiect pentru înființarea mai multor parcări la marginea Iașului, pe teritoriul comunelor din Zona Metropolitană. Astfel de parcări ar apărea la intrarea din localitatea Tomești, în zona Era dinspre Valea Lupului sau în zona Bucium.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments