Curtea de Apel București s-a pronunțat. Traian Băsescu a fost beneficiarul real în dosarul campaniei electorale din 2009

0
251

Traian Băsescu a fost beneficiarul real al infracțiunilor din dosarul Elenei Udrea și al Ioanei Băsescu. Aceasta e concluzia Curții de Apel în dosarul campaniei electorale din 2009.

„În 2 martie 2021, Curtea de Apel București a condamnat-o, în primă instanță, pe Elena Udrea la 8 ani închisoare pentru spălare de bani și instigare la luare de mită. Ioana Băsescu, fiica lui Traian Băsescu a fost și ea condamnată la 5 ani de închisoare pentru instigare la delapidare și la spălare de bani”.

GIP publică motivarea sentinței pronunțate de Curtea de Apel. Potrivit acesteia, beneficiarul real al infracțiunilor a fost Traian Băsescu. Cu toate acestea procurorii DNA nici măcar nu l-au cercetat pe Băsescu în acest dosar.

Ce a stabilit Curtea de Apel București

– „Suma în cuantum de 735.098 lei, obținută prin săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală ca urmare a neplății impozitelor către bugetul de stat a fost folosită de martorul Francesco Giovanni – Mario pentru PLATA UNOR SERVICII CARE AU FOST PRESTATE ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ DESFĂȘURATĂ ÎN CURSUL ANULUI 2009 ÎN FAVOAREA CANDIDATULUI BĂSESCU TRAIAN, tatăl inculpatei Băsescu Ioana, concubina din acea perioadă a martorului”.

– „Inculpata Udrea Elena Gabriela CONDUCEA ECHIPA DE CAMPANIE A CANDIDATULUI BĂSESCU TRAIAN”

– „Trebuie subliniat faptul că serviciile de publicitate plătite în contextul infracțiunilor de luare de mită deduse judecății NU VIZAU EXCLUSIV CAMPANIA PENTRU REFERENDUM CI ȘI CEA PRIVIND ALEGERILE PREZIDENȚIALE, instanța având în vedere serviciile prestate de Mediafax, respectiv servicii de monitorizare a presei, vizând APARIȚIILE ÎN MASS-MEDIA ALE CANDIDATULUI TRAIAN BĂSESCU, cele prestate de Lomar Media ce a realizat PAGINA DE INTERNET BASESCU.RO, CARE A FOST FOLOSITĂ PENTRU TRANSMITEREA ÎN DIRECT A EVENIMENTELOR ELECTORALE LA CARE PARTICIPA CANDIDATUL TRAIAN BĂSESCU.

5 1 vote
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments