Românii vor primi 3.000 de lei pentru fiecare mașină casată

0
126
masina second hand

Autoritățile române vor să elimine 250.000 de mașini vechi de pe străzi, conform angajamentelor asumate în fața Uniunii Europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Una dintre măsurile luate în calcul de Guvern este acordarea unei sume de 3.000 de lei proprietarilor care își duc mașinile mai vechi de 15 ani la fier vechi
Programul, la care lucrează Ministerul Mediului, este similar cu Rabla, doar că spre deosebire de acesta, proprietarii nu primesc vouchere, ci bani, și nu sunt obligați să cumpere o mașină nouă. Cum va funcționa Practic, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), în parteneriat cu autoriățile locale, va plăti pentru trimiterea la fier vechi a mașinilor. Jumătate din banii primiți, adică 1.500 de lei, vor fi plătiți de către AFM, iar cealaltă jumătate de către autoritățile locale, conform sursei citate. Suma totală primită ar putea fi mai mare, în funcție de posibilitățile autorităților locale, notează publicația citată. Statul încearcă să își respecte promisiunea de a scoate de pe străzi 250.000 de mașini vechi până în 2026, așa cum s-a angajat în PNRR.

Programul Rabla demarează în februarie Ministrul mediului a precizat totodată că programul Rabla, prin care se dau vouchere pentru achiziționarea unui autoturism nou, va demara în data de 4 februarie 2022. Voucherele variază în funcție de tipul mașinii. În cadrul programului Rabla Clasic se acordă un tichet de 7.500 de lei, la care se adaugă un bonus de 1.500 de lei pentru mașinile cu motoare termice și un bonus de 3.000 de lei pentru cele hibride clasice, la care bateriile sunt încărcate de motor.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCalendar 2022: Ce schimbări fiscale majore sunt bătute în cuie în următoarele 12 luni
Articolul următor10 elevi explică pe ce cheltuie banii de bursă, după ce Ministerul Educației a ridicat ștacheta. „Niște bani de care îi scutesc pe părinți să mi-i dea”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments