Dacian Cioloș și-a anunțat demisia din funcția de președinte al USR. Cătălin Drulă va fi lider interimar

0
73
Dacian Ciolos

Biroul Național USR a respins luni proiectul de reformare a partidului propus de Dacian Cioloș, iar acesta și-a anunțat în această seară demisia ca șef al formațiunii politice.

ACTUALIZARE 18:30 „Partidul USR este în continuare o alternativă pe scena politică din România, o alternativă la extremism.

Am decis să demisionez din poziția de președinte, rămân în continuare în partid, un membru de partid și voi căuta în continuare cu ceilalți colegi care cred că acest partid, pentru a avea un viitor și eu cred că trebuie să aibă un viitor, are nevoie de împrospătare, are nevoie de reconectare la societate, are nevoie de curajul de a-și recunoaște limitele pe care trebuie să le depășească în perioada următoare.

Va rămâne preșdinte interimar Cătălin Drulă, care este vicepreședintele cu cele mai multe voturi din Biroul Național, până când conducerea partidului va decide să organizeze alegeri pentru un nou președinte.

Din punctul meu de vedere, e nevoie de mai mult decât atât și e exact ce propusesem și eu în programul meu. Cred că ar fi important să înceapă o dezbatere în partid. Nu cred că «business as usual» e în continuare o soluție pentru USR, cred că ar trebui începută o dezbatere și legată de moficarea statutului, lucru pe care l-am conventi la ultimul congres.

Sper ca membrii să nu plece din partid și să rămână să se bată pentru modernizarea partidului și acolo unde e nevoie modernizarea statutului.

Aș vrea să le transmit un mesaj susținătorilor noștri, cei care au asistat în acest zile la zbaterile noastre interne și să le spun că cred în continuare că dialogul intern câteodată poate fi mai dur, direct, dar acesta, care ține viu un partid, lucruri pe care probabil nu le-ați văzut la alte partide, această neliniște interioară, dacă e bine canalizată, poate să producă un partid care să reprezinte societatea”, a declarat Dacian Cioloș.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentUSR PLUS DESPRE BUGETUL CONSILIULUI JUDEȚEAN: „COSTEL ALEXE CONDAMNĂ JUDEȚUL IAȘI LA SĂRĂCIE ȘI SUBDEZVOLTARE”
Articolul următorGeorge Simion l-a luat de gât pe ministrul Virgil Popescu, la tribună:„Ești un hoț”/ „Ești un prost”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments