Explozii puternice în centrul Kievului. Armata ucraineană opune rezistenţă trupelor ruseşti

0
77

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că agresiunea neîntreruptă a Rusiei asupra ţării sale arată că sancţiunile impuse Moscovei de Occident nu sunt suficiente, potrivit Reuters. De asemenea, Zelenski şi-a exprimat regretul că lumea continuă să observe de la distanţă ce se întâmplă în Ucraina: „În această dimineață ne apărăm singuri țara”.

Zelensky s-a adresat ucrainenilor într-un discurs televizat, atît în ucraineană, cât și în rusă, și a făcut apel la Rusia să înceteze agresiunea.

ACTUALIZARE 25 FEBRUARIE 08:15. Armata ucraineană a anunţat că forţele Kievului opun rezistenţă în faţa trupelor ruse în mai multe regiuni din Ucraina. Oficialii armatei ucrainene precizează, într-un comunicat, doborârea deasupra Kievului, de către sistemele antiaeriene, a două „cadouri otrăvite” trimise de „fraţii ruşi”.

„În această seară forţele de apărare au continuat să reziste unui important grup de ofensivă al ocupanţilor ruşi. Inamicul a executat lovituri aeriene asupra unităţilor noastre în apropiere de oraşul Kropivniţki/Kirovohrad.

Au fost observate activităţi importante ale elicopterelor inamice în zonele Vilkovo/Vâlcov şi Tiraspol. Unităţi de paraşutişti ale forţelor armate ucrainene luptă în Dîmer şi Ivankiv, unde a fost semnalată prezenţa unui număr mare de unităţi blindate inamice. Forţele inamice au fost oprite pe râul Teteriv. Podul de pe acest râu a fost aruncat în aer. Alt grup tactic al forţelor noastre de apărare rezistă pe aeroportul Gostomel/Hostomel, pe care trupele ruseşti au încercat să-l cucerească ieri

Forţele Aeriene ;i armata Ucrainei protejează cerul de deasupra Kievului. Astfel, la ora 04.00 sistemele antiaeriene ucrainene au împiedicat două cadouri otrăvite ale «fraţilor» noştri să atingă Capitala”.

ACTUALIZARE 25 FEBRUARE 07:50. Lupte grele între forele ucrainene şi cele ruseşti aveau loc în această dimineaţă în oraşul Sumî, din nord-estul Ucrainei, conform unui clip postat pe reţelele de socializare de amata ucraineană.

Oamenii din Kiev se adună în stațiile de metrou, pentru a se adăposti.

Pe rețelele sociale au fost distribuite imagini impresionante cu oamenii care caută astfel un refugiu, speriați de exploziile care s-au auzit în oraș.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentTransgaz: „Ne-am pregătit pentru toate scenariile posibile. Alimentarea cu gaze a României nu va fi afectată”
Articolul următor„În această dimineață ne apărăm singuri țara”. Zelenski cere din nou ajutor contra agresiunii Rusiei și spune că nu va pleca din Kiev
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments